Mötesplatser och församlingshem

Svenska kyrkans mötesplatser är så mycket mer än kyrkor och kapell. De är platser för möten mellan människor, kraftkällor i vardagen. De är rum för kärlek, varsamhet, omtanke och eftertanke.

Kom som du är. Kom förbi en stund, träffa andra, småprata, umgås i tystnad. Drick en kopp kaffe, sticka något, sjung en sång tillsammans. Ge varandra lite kravlös medmänsklighet. Och kanske en varm kram.

Jag blir ofta ett ventilationshål för människor jag träffar, de vill gärna prata med mig och jag tycker om att lyssna. Jag har fått kontakt med många besökare genom olika verksamheter jag är med i, framförallt har jag lärt känna några gulliga tanter som jag har adopterat.

Annalena Dunder, ideell kraft Svenska Kyrkan i Jönköping