Sofiakyrkans torn i höstskrud

Kyrkor

Alla kyrkor i Jönköping har sin unika karaktär både utseendemässigt och innehållsmässigt. Kliv in och upptäck verksamheten och livet i kyrkan.

Bymarkskyrkan

I Bymarkskyrkan är det ofta trångt – dels för att det är en liten och mysig distriktskyrka men också för att det finns många som har kyrkan som sitt andliga hem.

Dalvikskyrkan

Dalvikskyrkan är en samarbetskyrka mellan Svenska kyrkan och EFS och en av församlingens yngsta kyrkor. Vägg i vägg med kyrkan ligger Kyrktuppen, en av församlingens förskolor.

Ekhagskyrkan

Ekhagskyrkan är den yngsta av församlingens kyrkor. I snart 25 år har tegelkyrkan stått vid Ekhagens centrum. Låga trösklar och högt i tak – beskriver lokalerna ganska bra.

Gräshagskyrkan

I Gräshagskyrkan finns ett rikt musikliv med fem körer för olika åldrar, öppen förskola och soppluncher. Kyrkorummet är ofta öppet både på dagtid och på kvällstid om du bara vill smita in för att tända ett ljus eller bara varva ner.

Kristine kyrka

Många människor söker sig dagligen till Kristine kyrka för en stund av stillhet och ljuständning. Det katedralliknande kyrkorummet öppnar möjligheter till större kultur- och musikarrangemang.

Järstorps kyrka

Järstorps kyrka fina lantliga läge gör att kyrkan ofta önskas för dop- och vigselgudstjänster.

Ljungarums kyrka

I Ljungarums kyrka har människor mötts för att dela glädje och sorg ända sen 1200-talet. Tack vare sin personlighet är den en populära dop- och vigselkyrka.

Råslätts kyrka

Råslätts kyrka finns mitt i byn och är ett bönens hus för alla folk!

Sofiakyrkan

Sofiakyrkan med sin mäktiga spira är ett välkänt landmärke i Jönköpings stadsbild, och en mötesplats för alla generationer vardag som högtid.

Österängskyrkan

Kyrkan som byggdes 1961 står mitt i Österängsområdet. På 60-talet var kyrkans inriktning barnfamiljer samt senare musikundervisning. Idag är den en plats där många härliga kulturmöten sker.