Jönköpings församling Besöksadress: Svenska kyrkan Jönköping, Kapellgatan 8, 55317 Jönköping Postadress: Svenska kyrkan Jönköping, Östra Storgatan 45, 55321 Jönköping Telefon:+46(36)303500 E-post till Jönköpings församling

Kyrkor

Alla kyrkor i Jönköping har sin unika karaktär både utseendemässigt och innehållsmässigt. Kliv in och upptäck verksamheten och livet i kyrkan.

I Bymarkskyrkan är det ofta trångt – dels för att det är en liten och mysig distriktskyrka men också för att det finns många som har kyrkan som sitt andliga hem.

Bymarkskyrkan

Dalvikskyrkan är en samarbetskyrka mellan Svenska kyrkan och EFS  och en av församlingens yngsta kyrkor. Vägg i vägg med kyrkan ligger Kyrktuppen, en av församlingens förskolor .

Dalvikskyrkan

Dalvikskyrkan är en samarbetskyrka mellan Svenska kyrkan och EFS och en av församlingens yngsta kyrkor. Vägg i vägg med kyrkan ligger Kyrktuppen, en av församlingens förskolor .

Ekhagskyrkan är den yngsta av församlingens kyrkor. I 20 år har tegelkyrkan stått vid Ekhagens centrum. Låga trösklar och högt i tak – beskriver lokalerna ganska bra.

Ekhagskyrkan

I Gräshagskyrkan finns ett rikt musikliv med fem körer för olika åldrar, öppen förskola och soppluncher. Kyrkorummet är ofta öppet både på dagtid och på kvällstid om du bara vill smita in för att tända ett ljus eller bara varva ner.

Gräshagskyrkan

Många människor söker sig dagligen till Kristine kyrka för en stund av stillhet och ljuständning. Det katedralliknande kyrkorummet öppnar möjligheter till större kultur- och musikarrangemang.

Kristine kyrka

Järstorps kyrka  fina lantliga läge gör att kyrkan ofta önskas för dop- och vigselgudstjänster.

Järstorps kyrka

Järstorps kyrka fina lantliga läge gör att kyrkan ofta önskas för dop- och vigselgudstjänster.

I Ljungarums kyrka har människor mötts för att dela glädje och sorg ända sen 1200-talet. Tack vare sin personlighet är den en populära dop- och vigselkyrka.

Ljungarums kyrka

Råslätts kyrka finns mitt i byn och är ett bönens hus för alla folk!

Råslätts kyrka

Råslätts kyrka finns mitt i byn och är ett bönens hus för alla folk!

Tillsammans med intilliggande Slottskapellet, Sofiagården och Prästgården är Sofiakyrkan basen för församlingens verksamhet i Jönköpings västra centrum

Sofiakyrkan

Kyrkan som byggdes 1961 står mitt i Österängsområdet. På 60-talet var kyrkans inriktning barnfamiljer samt senare musikundervisning. Idag är den en plats där många härliga kulturmöten sker.

Österängskyrkan