Jönköpings församling Besöksadress: Svenska kyrkan Jönköping, Kapellgatan 8, 55317 Jönköping Postadress: Svenska kyrkan Jönköping, Östra Storgatan 45, 55321 Jönköping Telefon:+46(36)303500 E-post till Jönköpings församling

Pärlan

På Sanna förskola är det avdelningen Pärlan som riktar sig till de yngre barnen, vilka är i åldern 1-3 år.

Vi är en liten förskola som ofta samarbetar mellan våra 2 avdelningar och har en del gemensamma samlingar, t.ex. ”Lilla andakten” då vi ses i kyrksalen, och ibland går vi på utflykter tillsammans.

Tema

Vi utgår alltid från ”Läroplan för förskolan” (Lpfö) när vi planerar verksamheten. Under våren tar vi hjälp av Bamse och hans vänner när vi utforskar språk, matematik, teknik, motorik, naturvetenskap m.m. Ibland följer Skalman med och ger oss olika uppdrag som kan handla om miljö och natur på våra utflykter. Lille Skutt är bra på att ha Rörelse med oss och vi lär oss räkna med hjälp av Bamses honungsburkar.

Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan ska stimulera barns utveckling och lärande samt erbjuda en trygg omsorg.

Lpfö 98/16