Jönköpings församling Besöksadress: Svenska kyrkan Jönköping, Kapellgatan 8, 55317 Jönköping Postadress: Svenska kyrkan Jönköping, Östra Storgatan 45, 55321 Jönköping Telefon:+46(36)303500 E-post till Jönköpings församling

Storklockan

På Storklockan delar vi in oss i två grupper efter ålder, den äldsta gruppen heter Superhjältarna och den yngre gruppen heter Pomperipossa. Namnen har barnen själva röstat fram. Temat vi jobbar med under vårterminen är sagans värld utifrån lärmaterialet ”Före Bornholmsmodellen – språksamlingar i förskolan”.

Tema

I våra temasamlingar läser vi olika böcker, till exempel De tre bockarna Bruse och Grötgrytan. Utifrån materialet i ”Före Bornholmsmodellen” övar barnen på att rimma, göra ramsor, använda fantasin och dela upp ord i stavelser. Därmed lär barnen sig mer om språkets uppbyggnad.

Att få frisk luft och få röra på sig är viktigt. Minst en gång i veckan går båda grupperna till skogen och utforskar allt den har att erbjuda. Ibland är vi borta hela förmiddagen och tar lunchen med oss. I skogen utmanas barnens fantasi, kreativitet och motorik på olika sätt. Vi klättrar, bygger, letar efter insekter mm.