Dataskyddsförordningen - GDPR

Den 25 maj 2018 trädde den nya Dataskyddsförordningen i kraft, även kallad GDPR. Den nya förordningen gäller i hela EU och syftar till att stärka skyddet för den enskilda individen vid behandling av personuppgifter.

För oss inom Svenska kyrkan är det viktigt att du ska känna dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.  Vi skyddar den information som du anförtror oss med, samt följer de lagar och regler som finns för att skydda din integritet. Du har enligt dataskyddsförordningen rätt att få ett utdrag av dina personuppgifter samt information om hur vi behandlar dem, under förutsättning att din identitet kan bevisas.

Kontaktuppgifter Personuppgiftsansvarig

Svenska Kyrkan Jönköping, organisationsnummer 252004-9210, Östra Storgatan 45, 553 21 Jönköping.

Om du har frågor, synpunkter, eller vill lämna in en begäran om att utöva dina rättigheter kan du mejla till gdpr@svenskakyrkanjonkoping.se alternativt via telefon: 036-30 35 00