Prata med oss

Kontakt

Jönköpings församling Besöksadress: Östra Storgatan 45 ingång A, 55321 Jönköping Postadress: Östra Storgatan 45, 55321 Jönköping Telefon: +46(36)303500 E-post till Jönköpings församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Kyrkklockans förskola

Välkommen till Kyrkklockan!

Kyrkklockans förskola ligger på Torpa och har funnits sedan 1994. Förskolan är öppen för barn i åldrarna 1-5 år. Här finns plats för 34 barn fördelade på två avdelningar, Lillklockan och Storklockan. 

Lillklockan

Under våren 2018 kommer vi på Lillklockan att arbeta med vår motorik och fantasi genom musik och rörelsesamlingar. Vi kommer att utmana barnens samspel och motorik genom drama, rörelse och lekar. I vårt tema, som är Bamse, kommer vi att pröva på naturvetenskap och teknik. En gång i veckan går vi på utflykt till närliggande naturområden, exempelvis vår nyfunna Bamseskog. Våra eftermiddagar innehåller pyssel, lek och utevistelser. En gång i veckan har vi kyrksamling. Denna termin fokuserar vi på nya testamentet.

Storklockan 

Denna termin utgår vi ifrån Snick & Snack i Kungaskogen i vårt tema. Utifrån det uppmärksammar vi hur man är mot varandra och miljön. Vi kommer använda oss av olika uttrycksformer, såsom musik, natur och skapande m.m. Utöver våra ordinarie utflykter besöker vi med jämna mellanrum en och samma plats i skogen för att följa naturens växlingar.
För oss är leken ett viktigt element i verksamheten, dels för den sociala kompetensen men också för att barnen bearbetar upplevelser, intryck, händelser och mycket annat. Varje vecka kommer vi använda oss av Lärande Lek som ett nytt moment i barngruppen, där vi kommer fördjupa oss i olika ämnen såsom språk och matematik. Inför vårterminen 2018 kommer vi att stärka barnens digitala kompetens genom att lära oss grunderna till programmering. 

Titta gärna in i våra fina lokaler