Sanna förskola

Välkommen till Sanna förskola.

Sanna förskola ligger i Vättersnäs och öppnade 2002. Förskolan har två avdelningar, Pärlan och Skatten, med plats för 26 barn. Lokalerna är ljusa och rymliga och med en stor utegård som inbjuder till lek.

Skatten

På Sanna förskola avdelning skatten, där barnen är 4-6 år, kommer vi under våren att arbeta med ett tema som har projektnamnet ”Gissa”.

Projektet utgår från barnens intressen och nyfikenhet. Vi kommer att utforska olika frågeställningar såsom, vart tar vattnet vägen när vi spolar? Vilket djur är det som gått här i skogen? Och hur kommer det sig att jag kan röra mina armar och ben osv.

På vår stora utflykt som vi har varje vecka får barnen rösta på till vilken plats som de vill gå. Allt för att vi vill visa barnen på möjlighet till delaktighet och demokrati.

Delaktighet får också barnen prova på i vårt barnråd som vi har kontinuerligt. Där kan barnen påverka sin vardag genom att komma med förslag på aktiviteter, material, mat osv.

I leken utvecklas barnens sociala kompetens och därför arbetar vi mycket med att stimulera leken genom att variera lekmiljöerna och värna om att ge barnen tid och många tillfällen till lek.

Vi eftersträvar en trygg och lärorik miljö på förskolan där barnen trivs och kan utvecklas efter var och ens behov och förutsättningar.

Titta gärna in i våra fina lokaler

Mat Sanna förskola

Sannas matsedel V12

Fisksoppa med nybakt bröd