Svenska kyrkan Jönköping Besöksadress: Svenska kyrkan Jönköping, Kapellgatan 8, 55317 Jönköping Postadress: Svenska kyrkan Jönköping, Östra Storgatan 45, 55321 Jönköping Telefon:+46(36)303500 E-post till Svenska kyrkan Jönköping

Skatten

På Sanna förskola avdelning Skatten där barnen är 4-6 år, kommer vi under våren att arbeta med ett tema som har projektnamnet ”Gissa”.

Projektet utgår från barnens intressen och nyfikenhet. Vi kommer att utforska olika frågeställningar så som vart tar vattnet vägen när vi spolar? Vilket djur är det som gått här i skogen? Och hur kommer det sig att jag kan röra mina armar och ben?

Varje vecka går vi på en stor utflykt - barnen får rösta på vilken plats de vill gå till. Allt för att vi vill visa barnen på möjlighet till delaktighet och demokrati.

Barnen får lära sig att vara delaktiga i vårt kontinuerliga barnråd. Där kan de påverka sin vardag genom att komma med förslag på aktiviteter, material och maten vi äter.

I leken utvecklas barnens sociala kompetens, därför arbetar vi mycket med att stimulera leken. Detta gör vi genom att variera lekmiljöerna och värna om att ge barnen tid och många tillfällen till lek.

Vi eftersträvar en trygg och lärorik miljö på förskolan där barnen trivs och kan utvecklas var och en efter sina behov och förutsättningar.