Jönköpings församling Besöksadress: Svenska kyrkan Jönköping, Kapellgatan 8, 55317 Jönköping Postadress: Svenska kyrkan Jönköping, Östra Storgatan 45, 55321 Jönköping Telefon:+46(36)303500 E-post till Jönköpings församling

Aktuellt på kyrkogårdarna

Här får du information om vad som händer eller är på gång på Jönköpings kyrkogårdar.

På Jönköpings kyrkogårdar finns ett antal träd som drabbats av den aggressiva almsjukan. Under vecka 33 kommer det arborister till Slottskyrkogården och Östra kyrkogården för att ta bort döda grenar ur ett antal träd. För att arbetet ska kunna ske på ett säkert sätt så kommer vissa vägar och områden i anslutning till träden spärras av. Så för att inget ska hända ber vi er att respektera avspärrningar och under tiden arbetet pågår välja en annan väg.

Beskärningsarbete på vissna och döda almar

I år inför kyrkogårdsförvaltningen ett tema för planteringarna i urnorna. Årets tema är ätbart. Tanken är att ha många ätbara växter som är är både vackra och tåliga. Meningen är att insekter ska få ta del av smörgåsbordet i urnorna. Växterna planteras ut i höst och kommer då fler till nytta.

Ätbara växter i urnorna - för insekternas skull!

Ja, det är fåglarna som drar upp blommor i vaserna för att komma åt vatten och insekter. Vi har tyvärr svårt att förhindra det, men ser vi blommor som kastas ur vasen sätter vi tillbaka dem. Har blommorna däremot redan hunnit vissna så slängs de.

Har du hittat dina vasblommor utspridda på marken?

Årets inventeringar avlöser varandra och vi börjar snart inventera kyrkogårdarnas gravvårdar. Inventeringen  utförs för att få reda på vilka gravvårdar som har ett kulturhistoriska
värde och varför.

Vi inventerar gravvårdar

Årets inventeringar avlöser varandra och vi börjar snart inventera kyrkogårdarnas gravvårdar. Inventeringen utförs för att få reda på vilka gravvårdar som har ett kulturhistoriska värde och varför.

I år kommer två häckar som blivit gamla och storväxta bytas ut. Arbetet påbörjas i slutet av juni och de nya plantorna kommer vara på plats i september.

Gamla häckar ersätts med nya