Aktuellt på kyrkogårdarna

Här får du information om vad som händer eller är på gång på Jönköpings kyrkogårdar.

Under vecka 35 och 36 (24/8-4/9) utförs asfalteringsarbete på Dunkehalla kyrkogård. Det kan därför vara lite svårt med framkomligheten under denna period.

Asfaltering på Dunkehalla kyrkogård

På grund av vägarbeten är det för tillfället inte möjligt att ta sig till Skogskyrkogården från centrum via Göteborgsvägen och Hagaleden. Det ska också vara svårt att komma förbi Ljungarumsskolan. Ska du till Skogskyrkogården eller kapellen är det enklast att åka motorvägen söderut, ta av vid Råslätt och sedan höger in över Kättilstorp vid Coop (gamla Netto).

Svårt med framkomligheten till Skogskyrkogården

Varje år har vi ett tema för sommarblommorna i kyrkogårdarnas urnor. Årets tema är "retro" och vi låter därför nostalgin blomma. På varje kyrkogård presenteras en historisk tidsperiod genom färg, form och val av växter. Ta gärna en närmare titt och låt dig inspireras. Kanske kan du lista ut vilken tidsperiod som skildras på respektive kyrkogård.

Tema för årets sommarblommor

Nyrenoverad grusgång upp till Järstorps kyrka

Nyrenoverade gångar på Järstorps kyrkogård

Kyrkogårdens gångar har numera ett hårt slitlager i en varmare färgton. Sedan i höstas har det omfattande arbetet pågått med att gräva om och bygga upp alla gångar på nytt. Ränndaler i granit har lagts runt kyrkan och ytan framför ingången har höjts upp. Dessutom har två trappor förnyats och ska få räcken. Tack för visat tålamod under arbetets gång. Välkommen att vandra på de nya gångarna i sommar!

Arbete pågår med att anlägga en ny minneslund på Skogskyrkogården. När detta är klart kommer vi kunna erbjuda fler platser, vilket innebär att det blir lättare för till exempel anhöriga att få vila tillsammans.

Ny minneslund anläggs på Skogskyrkogården

Nu kan du besöka tre av Jönköpings kyrkogårdar och promenera omkring - i din dator. Klicka på bilden för att upptäcka Ljungarums, Skogs- och Slottskyrkogården.

Gå en virtuell rundtur på kyrkogården