Jönköpings kyrkogårdar

Kyrkogårdarna är alla vackra platser med väldigt olika karaktär. Här finner du plats för stillhet och eftertanke, såväl som möjlighet att ta en promenad i kulturhistoriskt intressanta områden.

Dunkehalla kyrkogård

Dunkehalla kyrkogård ligger vackert belägen i närheten av Stadsparken. Utsikten över Jönköping är dessutom fantastisk.

Järstorps kyrkogårdar

I natursköna Järstorp, omgivet av böljande åkermark och skog, ligger Jönköpings församlings minsta kyrkogårdar.

Ljungarums kyrkogård

På denna nästan landsbygdskyrkogård finns en lugn miljö med mycket gräs, äng och träd.

Slottskyrkogården

Tack vare de stora träden och rika grönskan är Slottskyrkogården en lummig och grön plats mitt i staden. Den ger ett rofyllt intryck och bildar en lugn oas.

Skogskyrkogården

Med sin speciella naturkaraktär ger kyrkogården ett rofylld och majestätiskt intryck. En förmiddagspromenad på kyrkogården är att rekommendera.

Östra kyrkogården

Östra kyrkogården ligger centralt belägen i Jönköpings östra stadsdel. Den 400- åriga eken är definitivt värd ett besök om du befinner dig på kyrkogården