Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan Jönköping Besöksadress: Svenska kyrkan Jönköping, Kapellgatan 8, 55317 Jönköping Postadress: Svenska kyrkan Jönköping, Östra Storgatan 45, 55321 Jönköping Telefon:+46(36)303500 E-post till Svenska kyrkan Jönköping

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Slottskyrkogården

Många människor passerar igenom kyrkogården till vardags på väg till jobb eller på promenad. Tack vare de stora träden och rika grönskan är Slottskyrkogården en lummig och grön plats mitt i staden. Den ger ett rofyllt intryck och bildar en lugn oas.

Slottskyrkogården är en kyrkogård på 2,8 hektar och ligger belägen mitt i stan. Kapellet uppfördes 1694 är ofta nämnt som en av Jönköpings vackraste byggnader. Flera av Jönköpings personligheter ligger begravda på kyrkogården, bland annat Viktor Rydbergs mor och Ebba Hay en av sekelskiftets stora tennisess. På kyrkogården finns det urn- och kistgravplatser, hyrstenar, stenplattor och minneslund.

 

hitta till slottskyrkogården

Skolgatan
553 16 Jönköping

 

Kollektivtrafik
Busslinjer 1,2,3,26 och 27

 

Tillgänglighet
Kyrkogården är svagt sluttande. Belysning fram till kyrkan, samt i gångstråk genom kyrkogården. Gångar av asfalt och packat grus, gräsmatta runtomkring gravplatserna.