Slottskyrkogården

Många människor passerar igenom kyrkogården till vardags på väg till jobb eller på promenad. Tack vare de stora träden och rika grönskan är Slottskyrkogården en lummig och grön plats mitt i staden. Den ger ett rofyllt intryck och bildar en lugn oas.

Slottskyrkogården är en kyrkogård på 2,8 hektar och ligger belägen mitt i stan. Kapellet uppfördes 1694 är ofta nämnt som en av Jönköpings vackraste byggnader. Flera av Jönköpings personligheter ligger begravda på kyrkogården, bland annat Viktor Rydbergs mor och Ebba Hay en av sekelskiftets stora tennisess. På kyrkogården finns det urn- och kistgravplatser, hyrstenar, stenplattor och minneslund.

hitta till slottskyrkogården

Skolgatan
553 16 Jönköping

Kollektivtrafik
Busslinjer 1,2,3,26 och 27

Tillgänglighet
Kyrkogården är svagt sluttande. Belysning fram till kyrkan, samt i gångstråk genom kyrkogården. Gångar av asfalt och packat grus, gräsmatta runtomkring gravplatserna.