Östra kyrkogården

Östra kyrkogården ligger centralt belägen i Jönköpings östra stadsdel. På kyrkogården återfinns också en riktig pärla som varit på plats sedan kyrkogården anlades under 1600-talet. Den 400- åriga eken är definitivt värd ett besök om du befinner dig på kyrkogården

Östra kyrkogården är 11,7 hektar stor och har erhållit en mycket långsträckt och oregelbunden utformning tack vare att staden har vuxit upp jämsides med kyrkogården och den har utvidgats i olika omgångar. På kyrkogården finns det urn- och kistgravplats, hyrstenar, stenröse, kist- och minneslund.

Det finns mycket lövträd på kyrkogården, men även en del barrväxter så som thuja. Ett hav av stora rhododendron finns planterade strax intill dammen och minneslunden. Tillsammans med de unga körsbärsträden på kvarter 18 ger de en fin blomning på våren. Bakom kapellet återfinns också en riktig pärla som varit på plats sedan kyrkogården anlades under 1600-talet. Den 400-åriga eken är definitivt värd ett besök om du befinner dig på kyrkogården.

östra kyrkogården

Kyrkogården är relativt plan, men det förekommer kraftiga sluttningar. Begränsad biltrafik. Parkering finns vid infarten från Hermansvägen och vid minneslunden. Asfalterade och grusade gångvägar. Gräsmatta vid vissa gravplatser. Delvis belyst. Tillgänglighetsanpassad toalett finns i ekonomibyggnaden vid Hermansvägen samt kapellet som är öppet vardagar under dagtid.

Kapellet är tillgänglighetsanpassat. Handikapparkering saknas, men går att köra fram till kapellet. Hörselslinga finns,