Jönköpings församling

Ljungarums kyrkogård

På denna nästan landsbygdskyrkogård finns en lugn miljö med mycket gräs, äng och träd.

Ängs- och höggräset växer varje år upp i slänter samt på den stora gräsytan bakom kyrkan och bidrar till landsortskänslan. Det ger även möjlighet för ängsblommor att växa fram. Bakom kyrkan står en praktfull blodbok och vid klockstapeln två maffiga tallar som du som besökare kan beskåda. De är gamla och ståtliga.

Ljungarums kyrkogård ligger tre km söder om Jönköpings centrum och är på ca 1,7 hektar. Kyrkogården ligger på en höjdplatån och tillsammans med kyrkans arkitektur ger den intryck av att vara en typisk landsbygdskyrkogård. Efter den uppförda bostadsbebyggelsen under 1980-talet är kyrkogården nu helt kringbyggd och gör skäl för det myntade uttrycket ”kyrkan mitt i byn”.

På kyrkogården finns det urn- och kistgravplats, hyrstenar och minnseslund.

hitta till ljungarums kyrkogård

Adress:
Inre Ljungarumsvägen
553 07 Jönköping
Växel tfn: 036-30 35 00

Kollektivtrafik:
Busslinje 3

Tillgänglighet
Kyrkogården är kuperad och ligger på en höjd. Belysning fram till kapellet. Gångsystemet är hårt packat grus. För att nå en del gravplatser måste man ta sig ut på gräsmatta. Trappor både med och utan ledstång finns.