Foto: Kyrkogårdsförvaltningen

Ljungarums kyrkogård

På denna nästan landsbygdskyrkogård finns en lugn miljö med mycket gräs, äng och träd.

Ljungarums kyrkogård härstammar från medeltiden och ligger tre km söder om Jönköpings centrum. Kyrkogården har vuxit och utvidgats flera gånger under senaste århundradet. År 1909 skedde en utvidgning i väst och 1980 en stor utvidgning i sydost.

Trots att kyrkogården numera är kringbyggd av bostäder, ger den intryck och känslan av att vara en typisk landsortskyrkogård med mycket historia.

Guidad vandring i Ljungarums kyrkogård

Att använda den guidade vandringen är enkelt. Öppna vandringen i rutan nedan och klicka dig runt via menyn till vänster i bild, eller klicka dig runt med pilarna på skärmen. Sitter du vid en dator kan du klicka på helskärm, en fyrkantig ruta som blinkar. För att komma tillbaka trycker du på tangenten Esc.

De platser som har mer information kopplad till sig är markerade med en rund informations-ikon. Klicka på ikonen för att läsa mer om den aktuella platsen eller föremålet. Dessa ikoner håller vi på och bygger upp så än hittar du inte så många.

För visning i mobil

För en guidad visning som är bättre anpassad för mobil, klicka på knappen nedan:

Klicka här

Fakta om Ljungarums kyrkogård

Totalyta: 17 000 m2
Gravplatser:
ca 537 stycken, varav ca 291 stycken är upplåtna
Med gravrätt: Urn- och kistgravplatser
Begränsade gravrätter:
Ja, med plats för urnor
Utan gravrätt: 
Minneslund

Besök & tillgänglighet Ljungarums kyrkogård

Adress: Inre Ljungarumsvägen 34, 553 07 Jönköping
Framkomlighet på kyrkogården: Plan och sluttande terräng, grusgångar. Trappor med och utan ledstång. Vintertid underhålls vissa av gångarna med snöröjning och sandning.
Parkering: Inga anvisade parkeringsplatser finns i anslutning till kyrkogården, men andra parkeringsmöjligheter finns i närheten.
Tillgång till toalett:
Tillgänglighetsanpassad toalett i ekonomibyggnaden i anslutning till kyrkogården. Öppen under arbetstid, vardagar 07.00 – 16.00.

Hitta hit

Med bil:
Vägbeskrivning
Kollektivtrafik:
Vägbeskrivning