Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan Jönköping Besöksadress: Svenska kyrkan Jönköping, Kapellgatan 8, 55317 Jönköping Postadress: Svenska kyrkan Jönköping, Östra Storgatan 45, 55321 Jönköping Telefon:+46(36)303500 E-post till Svenska kyrkan Jönköping

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

En kyrka för alla

Svenska kyrkan Jönköping tror på alla människors lika värde. Vi arbetar aktivt för att alla ska känna sig lika välkomna.

Vi vill finnas där människor är, för vi är som människor är. Vi är gamla, unga, fattiga, rika, glada, ledsna, djupt religiösa eller teologiskt nyfikna. Födda i Sverige eller någon helt annanstans i världen. Vi har bott länge i Jönköping eller nyligen anlänt hit.

Vi jobbar ständigt med att förenkla kyrkobesöket för människor med olika förutsättningar. Med fokus på ökad tillgänglighet, möjlighet till teckentolkning och gudstjänster på fler än ett språk. Vi är även aktiva inom HBTQ-frågor och har sedan flera år tillbaka arrangerat regnbågsmässor och deltagit i Jönköping Pride. 

 

Det var när de bar regnbågsflaggan genom kyrkogången som jag för första gången kände att jag kunde identifiera mig med Svenska kyrkan. När jag äntligen kunde känna mig inkluderad.

Kristian Kabelacs, kyrkobesökare på Regnbågsmässa