Foto: Per-Axel Svensson

Aktuellt just nu

Här presenteras ett urval av det som sker i församlingens alla kyrkor och verksamheter. Alla evenemang finns i kalendariet.

Lunchmusik med middagsbön

Ta en paus vid lunchtid och besök Sofiakyrkan. Här bjuder vi på musik varje onsdag kl. 12. I samband med lunchmusiken blir det middagsbön. Denna höst blir det ingen servering i samband med lunchmusik men ta gärna med din egen lunch och ät i bänken.

Exteriör bild på Sofiakyrkan

After work i Sofiakyrkan

Välkommen till after work i Sofiakyrkan! Vi ses på fredagar klockan 17. Sång, allsång med kyrkans musiker eller inbjudna gäster samt intressanta samtal med prästen Torgny (Tojje) Wirén står på schemat under hösten.

Klassiska gitarrpärlor med John Sarafian

Den 5 december kl. 18 kommer gitarristen John Sarafian till Kristine kyrka

Bild på orglar

Söndagstoner i Kristine kyrka

Fredrik Sjöblom spelar blandad repertoar och improviserar över tema från lyssnarna. Ett söndagsnöje i Kristine kyrka, alltid klockan 15 - alltid fri entré. Här är höstens datum.

En bild på en barnhand som håller i en vuxens hand. I bakgrunden ett krucifix.

Messias - förväntan och förlåtelse

En av vinterns mäktigaste konserter ges i en kontext speglad av samtida funderingar. Genom det flera hundra år gamla verket närmar vi oss nu tanken på nytt: Finns det hopp för oss? Händels Messias är ett samarbete mellan Svenska kyrkan Jönköping och Smålands Musik & Teater.