Foto: Per-Axel Svensson

Aktuellt just nu

Här hittar du information om det som sker i församlingen just nu. Ta del av digitala gudstjänster och konserter, bibelsamtal online eller gå en virtuell rundtur i en kyrka eller på en kyrkogård. För dig som vill göra ett verkligt besök är kyrkorna öppna för bön och ljuständning.

Drop in vigsel

Drop in vigsel eller förnyelse av vigsellöften på pingstafton

”Dig vill jag följa i vinter och vår och alla mina levnadsdagar” ur I folkviseton av Nils Ferlin. Välkomna på drop in vigsel eller förnyelse av vigsellöften på pingstafton den 22 maj 2021 i Gräshagskyrkan, Lovisagatan 10 i Jönköping.

En hand med tevedosa startar en teven som är i bakgrunden

Lokalteve sänder igen och Svenska kyrkan Jönköping är med!

Jönköpings Lokal-TV börjar sända igen efter ett par års uppehåll och Svenska kyrkan Jönköping är med och sänder program. Se vår promotionfilm här på webben.

Under rådande pandemirestriktioner erbjuder vi digitala livssamtal. Vi möts över videokonferensen Zoom vid sex tillfällen med start så snart gruppen är fulltecknad. Läs mer och anmäl dig här.

Digitala livssamtal våren 2021

Under rådande pandemirestriktioner erbjuder vi digitala livssamtal. Vi möts över videokonferensen Zoom vid sex tillfällen med start så snart gruppen är fulltecknad. Läs mer och anmäl dig här.

Levande ljus i mörkret

Kroppsintegrerad meditation, digitalt via Zoom

Välkommen att delta i kroppsintegrerad meditation via din dator. Över videokonferensen Zoom möts vi knappt en timme på tisdagar och torsdagar. Välj den dag och tid som passar bäst eller delta vid båda tillfällena. Vi mediterar på golvet, så ha mjuka kläder på dig. Inga förkunskaper krävs.

Präst står med uppslagen psalmbok framför altare.

Fira digital mässa i Bymarkskyrkan via videokonferens

Välkommen att delta i Bymarkskyrkans mässa via din dator. Över videokonferensen Zoom firar vi tillsammans och möts i bön och textläsningar på söndagar klockan 16. Efter mässan finns möjlighet att diskutera tillsammans och du som vill kan komma till Bymarkskyrkan för enskild nattvard.

Kvinnlig präst predikar framför altare med levande ljus

Fira digital gudstjänst i Gräshagskyrkan via videokonferens

Välkommen att delta i Gräshagskyrkans gudstjänst via din dator. Över videokonferensen Zoom firar vi tillsammans varannan onsdag klockan 19. När gudstjänsten är slut får du gärna stanna kvar i mötet och samtala. Var fjärde onsdag är gudstjänsten på engelska.

Kyrkorådets ordförande räcker över 2020 års musikstipendium och check till Noa Edwardsson.

Minikonsert och stipendieutdelning med 2020 års musikstipendiat Noa Edwardsson

Strax före jul överlämnades Svenska kyrkan Jönköpings musikstipendium 2020 till Noa Edwardsson, i samband med inspelningen av en minikonsert.

Kvinna sitter framför datorskärm som visar en virtuell rundtur av Sofiakyrkan.

Virtuella rundturer

Visste du att du kan besöka församlingens kyrkor och kapell och promenera omkring på kyrkogårdarna utan att fysiskt vara där? Med hjälp av din mobiltelefon, surfplatta eller dator kan du i lugn och ro göra virtuella rundturer hemifrån och kanske rent av upptäcka nya detaljer du tidigare inte sett.

Gitarrist och flöjtist står redo att spela i Österängskyrkan

Vårdarens psalm

Läkare Katarina Stolt har skrivit texten och Linda Sandström musiken till "Vårdarens psalm" som framförs av Linda tillsammans med kyrkomusikern Axel Dahlin.

En bärbar dator och en uppslagen bibel ligger på ett bord i Kristine kyrka.

Bibelsamtal online

Bibelsamtal där vi möts online för att läsa och samtala kring kommande söndags bibeltexter. Vi möts varje onsdag klockan 18. Gruppen är öppen, välkommen att delta när du vill och kan. Kontakta oss senast onsdag lunch för att få en länk så att du kan delta i samtalet.

Vy över Jönköping där Kristine kyrka och Sofiakyrkan syns tydligt i stadsbilden.

Varför ringer kyrkklockorna varje vardagseftermiddag?

Varje vardag klockan 17 ringer kyrkklockorna i Kristine kyrka och Sofiakyrkan. De ringer för att påminna om de särskilda villkor som gäller under pandemin - om att vi behöver visa varandra en särskild omsorg, att kyrkorna håller öppet och den uppgift alla kyrkklockor har - att påminna om att vi vandrar under Guds himmel.