Foto: Per-Axel Svensson

Aktuellt just nu

Här hittar du information om det som är på gång just nu.

Julkrubban på Hovrättstorget.

En annorlunda jul

Också i år ska vi tända juleljusen, dricka glögg och äta pepparkakor. Sjunga Hosianna. Men hur blir det i år, när vi inte kan göra som vi brukar? Här har vi samlat allt som händer i jul, både på lokal och nationell nivå. För dig att ta del av där du är.

Gitarrist och flöjtist står redo att spela i Österängskyrkan

Vårdarens psalm

Läkare Katarina Stolt har skrivit texten och Linda Sandström musiken till "Vårdarens psalm" som framförs av Linda tillsammans med kyrkomusikern Axel Dahlin.

Bibelsamtal där vi möts online för att läsa och samtala kring kommande söndags bibeltexter. Vi möts varje onsdag klockan 18. Gruppen är öppen, välkommen att delta när du vill och kan. Kontakta oss senast onsdag lunch för att få en länk så att du kan delta i samtalet.

Bibelsamtal online

Kom och möt Gud genom en bönevandring i Gräshagskyrkans trädgård. Det finns information på kyrkans anslagstavla om var vandringen börjar. Vandringen består av sex stycken stationer och startar i närheten av flaggstången. Du går vandringen när det passar dig. Vandringen sker på plan mark.

Bönevandring i Gräshagskyrkans trädgård i juletid

På torsdagarna fram till jul får ni följa med musen Benjamin under hans resa från Nasaret till Betlehem och Jesus födelse. Benjamins resa gestaltas i ett av Ekhagskyrkans fönster.

Musen Benjamins resa till Betlehem

Vy över Jönköping från Vättern med Kristine- och Sofiakyrkans torn

Varför ringer kyrkklockorna varje vardagseftermiddag?

Varje vardag klockan 17 ringer kyrkklockorna i Kristine kyrka och Sofiakyrkan. De ringer för att påminna om de särskilda villkor som gäller under pandemin - om att vi behöver visa varandra en särskild omsorg, att kyrkorna håller öppet och den uppgift alla kyrkklockor har - att påminna om att vi vandrar under Guds himmel.

"Gud skänker regn åt jorden och vattnar markerna" (Job 5:10)

Om det regnar... låna ett paraply!

​Besöker du kyrkan under hösten och vintern och det börjar regna finns det paraply att låna. På paraplyet hänger en lapp med ett budskap från bibeln. Återlämna paraplyet om du har möjlighet - har du inte det så är vi glada att det håller dig torr i höstrusket! "Gud skänker regn åt jorden och vattnar markerna" (Job 5:10)

Flera av samfunden i Jönköping med omnejd ber en bön tillsammans på nationella bönedagen 22 november 2020.

Nationell bönedag 2020

Det finns många jönköpingsbor som behöver extra stöd inför julen. Med julgåvan hjälper du en människa i din närhet. Pengarna fördelas oavkortat av församlingens diakoner till jönköpingsbor som ansökt om stöd inför julen. Swisha din julgåva till 123 540 09 32 eller betala till bankgiro 545-6546. Märk betalningen med ”julgåvan”. Tack för ditt stöd!

Julgåvan 100 kr - hjälp en människa i din närhet