Foto: Per-Axel Svensson

Aktuellt just nu

Här hittar du information om det som sker i församlingen just nu. Ta del av digitala gudstjänster och konserter, bibelsamtal online eller gå en virtuell rundtur i en kyrka eller på en kyrkogård. För dig som vill göra ett verkligt besök är kyrkorna öppna för bön och ljuständning.

Samtal om livsglädje, livsmod och livsmening i Ljungarums kyrka

Vill du samtala med andra kring livets viktiga frågor? Välkommen att vara med i en existentiell samtalsgrupp med start tisdagen den 15 september. Anmälan senast 20 augusti 2021. Max deltagare 8.

En liten orgelkonsert med församlingens elever

I församling bedrivs sedan ett par år tillbaka orgelskola för barn och unga. Här bjuder eleverna på en liten konsert som ett smakprov på verksamheten.

En sommarvandring i Gräshagskyrkans trädgård

Vi erbjuder en vandring i Gräshagskyrkans trädgård. Du går vandringen när det passar dig. Läs detaljerad information på vår anslagstavla utanför entrén.

Sorgesamtalsgrupp på tisdagar

Till hösten startar vi en grupp för sorgesamtal, vi möts i Kristinagården strax intill Kristine kyrka. Välkommen med din anmälan och dina frågor.

Ett kors i trä ses i förgrunden med höstliga färger i bakgrunden

Är du nyfiken på kristen tro?

Svenska kyrkan Jönköping bjuder in till samtal om grunderna i kristen tro. I höst ses vi digitalt vid sju tillfällen .

En hand med tevedosa startar en teven som är i bakgrunden

Lokalteve sänder igen och Svenska kyrkan Jönköping är med!

Jönköpings Lokal-TV börjar sända igen efter ett par års uppehåll och Svenska kyrkan Jönköping är med och sänder program. Se vår promotionfilm här på webben.

Kvinna sitter framför datorskärm som visar en virtuell rundtur av Sofiakyrkan.

Virtuella rundturer

Visste du att du kan besöka församlingens kyrkor och kapell och promenera omkring på kyrkogårdarna utan att fysiskt vara där? Med hjälp av din mobiltelefon, surfplatta eller dator kan du i lugn och ro göra virtuella rundturer hemifrån och kanske rent av upptäcka nya detaljer du tidigare inte sett.

Musik i sommarkväll 2021

Äntligen öppnas möjligheterna att bjuda Jönköpingsborna på Musik i sommarkväll igen. I sommar satsar vi på de rymliga kyrkorna Kristine kyrka och Sofiakyrkan så att vi kan hålla goda avstånd och ändå bli många lyssnare. De åtta konserterna dubbleras, klockan 17.00 och 19.00 och tar 125 besökare var. Alla konserter är gratis!