Foto: Magnus Aronson /Ikon

Aktuellt just nu

Här hittar du lite av allt som är på gång i församlingens kyrkor och verksamheter. Alla evenemang hittar du i kalendariet - längst ner på startsidan. Välkommen att vara med!

En orkester och en blandad kör framför musik i Uppsala domkyrka under ledning av en kvinnlig dirigent.

Konserter och musikgudstjänster

Svenska kyrkan i Jönköping bjuder på ett stort utbud av varierade konserter och musikgudstjänster. Vi har något som passar alla!

Kyrkogårdsvandringar 2024 - Historiska Jönköpingsbor presenteras i kyrkogårdsteater

Den 7 och 14 augusti är det åter dags för de populära kyrkogårdsvandringar, i år utökat med teater. Förutom fika och guidning på kyrkogårdarna gestaltas ett antal Jönköpingsbor och deras livsgärning av skådespelare.

En grupp människor är ute och går i naturen

Pilgrimskurs 2024

Varmt välkommen att gå pilgrimskurs. Läs mer och anmäl nedan.

Järstorpskyrka i sommartid.

Järstorpsdagen 2024

Varmt välkomna till Järstorps kyrka på Järstorpsdagen den 18 augusti kl. 11.00 för Gudstjänst, folkmusik, barnaktiviteter, servering, rundtur med helikopter, och mycket mer!

Sommarens aktiviteter för barn och ungdomar

Vi erbjuder en bred sommarverksamhet för barn och ungdomar - Vi har allt från öppen förskola till grupper, fikagemenskap, lek, skattjakt och mycket mer!

En kvinna sitter på en bönepall på en kyrkas golv, med knäppta händer och slutna ögon.

Kroppens övningar

Vi människor består av kropp, själ och ande. Varmt välkommen att ta del av yogarörelser och cirkeldans i sommar.

Andrum - En stilla stund på Café Rosetten i Munksjöstaden

Upplever du för mycket stress under vardagen? Behöver du finna ro och stillhet mitt i stadens höga tempo? Då vill vi hälsa dig varmt välkommen till ”Andrum” på Café Rosetten i Munksjöstaden - varje torsdag kl. 19.00.

Musikstipendium - ansök senast 13 oktober för 2024 års utdelning

Svenska kyrkan Jönköping delar vartannat år ut ett musikstipendium till en ungdom som är eller har varit aktiv i församlingens musikliv och vill utveckla sin musikaliska gåva på en högre nivå.

Utställning i Kristine Kyrka

Varmt välkomna att besöka utställningen "12 kvinnor" i Kristine Kyrka från 16 juni-18 augusti av Peder Gowenius. Utställningen föreställer kvinnor som konstnären konstnären Peder har mött under sin livstid, i syfte av att hedra och bevara minnet av deras liv.

Bild på änder vid Munksjön, Jönköping.

Bibelvandring runt Munksjön

Vi träffas i Gräshagskyrkan för en gemensam enkel frukost den 20 oktober kl. 10.30. Vi påbörjar sedan vandringen tillsammans mot Munksjön runt kl. 11.30.

En kopp kaffe står på ett bord. I bakgrunden ses människor som samtalar.

Livets hållplatser – träff med gubbar

Kom och umgås i Dalvikskyrkan med gamla och nya vänner! Vi utformar träffarna tillsammans men har tänkt att det kan bli en möjlighet att få samtala med varandra lite djupare om viktiga ting längs med livets hållplatser.

Några personer och en kvinnlig präst sitter på stolar i en ring i en kyrka.

Sorgesamtalsgrupper

Grupper för dig som förlorat någon som stod dig nära. Här möter du andra som också drabbats av sorg och vill dela erfarenheter och hitta en väg framåt.

Sinnesro

En stilla stund med musik, ljuständning och bön. Sinnesrogudstjänsterna firas i Kristine kyrka första torsdagen i månaden kl. 19.00.

Bild på en vägskylt för "Mötesplats" och en skogsväg i bakgrunden..

Vuxenväg till tro - Katekumenatet

Letar du efter ett sammanhang där du som vuxen kan möta andra som är nyfikna och vill veta mera om kristen tro och prata om de stora livsfrågorna? Då kan katekumenatet i Råslätts kyrka vara någonting för dig.

Växthuset

Är du sjukskriven, arbetslös och känner att kraften tagit slut? Vill du hitta balans i livet? Välkommen till Växthuset.