Foto: Per-Axel Svensson

Aktuellt just nu

Här presenteras ett urval av det som sker i församlingens kyrkor och verksamheter. Alla evenemang hittar du i kalendariet - längst ner på startsidan.

Tillsammans för Världens barn

Tipspromenad, änglagudstjänst, musikcafé och försäljning av handstöpta ljus. Flera aktiviteter den 2 oktober - alla insamlade pengar går till Världens barn-insamlingen.

Konserter under nationella ungdomskörfesten i Jönköping 7-9/10

Välkommen på flera konserter med deltagare från körer i hela landet - se hela helgens offentliga programpunkter. Under högmässan den 9/10 deltar biskop Fredrik Modéus.

Foto över Sofiakyrkan i Jönköping och en infälld bild på några barn som sitter bredvid varandra.

Kyrkskoj - lördagar i Sofiakyrkan

Under tre lördagar i höst bjuder vi in till Kyrkskoj i Sofiakyrkan. En lördag för alla barn med familjer. Välkommen mellan klockan 10-11. Drop in - ingen anmälan behövs.

Film och samtal i Kristine kyrka under Jönköpings filmfestival

Ingmar Bergmans film Nattvardsgästerna i Kristine kyrka, 14 oktober kl. 18:30-20:30.

Ett barn sträcker upp händerna mot himlen. Solen lyser igenom fingrarna.

Är du nyfiken på kristen tro?

Välkommen till Dalvikskyrkan med start den 20 september där vi startar en ny samtalsgrupp - för dig som vill få grunderna i kristendomen.

En person serverar soppa och bröd till äldre.

Café Marta - soppa och gemenskap i Bymarkskyrkan

Välkommen till Bymarkskyrkan och en värmande soppmåltid med god gemenskap.

I en värld som längtar och väntar - Folkkyrka Nu!

Nyfiken på folkkyrkan och vill reflektera kring kyrkans roll? Välkommen till en dag om folkkyrkan i Sofiakyrkan den 16 november kl. 8-ca 16. Seminarier och samtal med inbjudna gäster.

Äntligen! Dalvikskyrkan nyinvigd efter branden - välkommen hit!

Den 11 september invigdes Dalvikskyrkan igen efter branden 2020. Välkommen till kyrkan som nu är öppen för gudstjänster och aktiviteter.

Musikstipendium - ansök senast 15 oktober för 2022 års utdelning

Svenska kyrkan Jönköping delar vartannat år ut ett musikstipendium till en ungdom som är eller har varit aktiv i församlingens musikliv och vill utveckla sin musikaliska gåva på en högre nivå.

Orgeln i Kristine kyrka firar 10 år

Välkommen på konserter under Söndagstoner i höst med organist Fredrik Sjöblom och kollegor. 2 oktober, 27 november och 18 december klockan 15 i Kristine kyrka.

Växthuset

Är du sjukskriven, arbetslös och känner att kraften tagit slut? Vill du hitta balans i livet? Välkommen till Växthuset. Vi startar den 11 oktober.

Några personer och en kvinnlig präst sitter på stolar i en ring i en kyrka.

Sorgesamtalsgrupp

En grupp för dig som förlorat någon som stod dig nära. Här möter du andra som också drabbats av sorg och vill dela erfarenheter och hitta en väg framåt. Ny grupp startar i november.

En hand med tevedosa startar en teven som är i bakgrunden

Lokalteve sänder igen och Svenska kyrkan Jönköping är med!

Jönköpings Lokal-TV börjar sända igen efter ett par års uppehåll och Svenska kyrkan Jönköping är med och sänder program. Se vår promotionfilm här på webben.

Kvinna sitter framför datorskärm som visar en virtuell rundtur av Sofiakyrkan.

Virtuella rundturer

Visste du att du kan besöka församlingens kyrkor och kapell och promenera omkring på kyrkogårdarna utan att fysiskt vara där? Med hjälp av din mobiltelefon, surfplatta eller dator kan du i lugn och ro göra virtuella rundturer hemifrån och kanske rent av upptäcka nya detaljer du tidigare inte sett.