Jönköpings församling Besöksadress: Svenska kyrkan Jönköping, Kapellgatan 8, 55317 Jönköping Postadress: Svenska kyrkan Jönköping, Östra Storgatan 45, 55321 Jönköping Telefon:+46(36)303500 E-post till Jönköpings församling

Lillfjädern

På Lillfjädern vill vi betona vikten av vila och avkoppling. Med dagar fulla av upplevelser och ljud tycker vi att det är viktigt att uppmuntra till lugn och ro. Detta gör vi bland annat genom att vila efter lunchen, erbjuda sagostunder, närhet till ett knä hos en pedagog och möjlighet att ”bara vara”.

Tema

Vi på Lillfjädern låter oss inspireras av Astrid Lindgren figuren Pippi Långstrump. I detta tema kommer vi att väva in språk, matematik, skapande, rörelse, sagor och sånger.

Vi fortsätter också att arbete med Grön Flagg och i år jobbar vi utifrån följande teman: ”Kamratskap”, ”Väder/Väderlek” och ”Vi följer ett bygge”. Vi strävar efter att så ofta som möjligt, vid samlingar och temaarbeten, arbeta i mindre grupper för att ge barnen utrymme och utmaningar efter ålder och mognad samt för att för att lättare uppmärksamma varje barn och dess behov.