Jönköpings församling Besöksadress: Svenska kyrkan Jönköping, Kapellgatan 8, 55317 Jönköping Postadress: Svenska kyrkan Jönköping, Östra Storgatan 45, 55321 Jönköping Telefon:+46(36)303500 E-post till Jönköpings församling

Lillfjädern

På Lillfjädern lägger vi tonvikt vid att skapa en grupp där barnen känner sig trygga, och att vi som arbetar på Lillfjädern ger varje barn möjlighet till lek, avkoppling och närhet till oss vuxna.

En vecka på Lillfjädern kan innehålla många olika aktiviteter som sagostunder, skapande, bygglek, rörelse av olika slag både inne och ute, små utflykter och inte minst fri lek då barnen själva väljer vad de vill leka!

Vidare har vi under veckan tillsammans med Storfjädern ”Bibelsamling” med berättelser ur Bibeln samt ”lilla Andakten” i Dalvikskyrkan.

Med dagar fulla av upplevelser och ljud tycker vi att det är viktigt att uppmuntra till lugn och ro. Detta gör vi bland annat genom vila efter lunchen, erbjuda sagostunder, genom att ge närheten till ett knä hos en pedagog och möjlighet att ”bara vara”.

Vårt styrdokument är ”Läroplan för förskolan 2018” och vi arbetar utifrån målen i denna.