Jönköpings församling

Barnprylhörnan

Här kan du handla kläder för en billig kostnad eller lämna in det som inte används längre. Vinsterna är många, både för den enskilda och miljön. Intäkterna går till kyrkans sociala arbete.

Vem som helst har möjlighet att skänka hela och rena kläder samt barnprylar som böcker och leksaker till Svenska kyrka Jönköping.  Allt kommer till användning, antingen via försäljning eller skänks vidare.

Barnprylmarknadens intäkter går oavkortat till Svenska kyrkans hjälparbete i Jönköping. Sedan starten för ca sex år sedan, har nästan 700 000 samlats in och förmedlats. Församlingens diakoner de som har kontakt med behövande och ser till att pengarna kommer fram.
Behoven är många för att försöka att få vardagen att gå ihop, då kan dessa medel vara en stor hjälp. Det kan vara allt från att få hjälp med att köpa mediciner, mat, läkarbesök glasögon m.m. Även hjälp vid jul med julklappar och på sommaren med lägervistelser för barn och föräldrar går dessa pengar till. Vi skänker även bland annat barnkläder och barnvagnar till behövande.

barnprylhörnan

Ulfsparregården, Kanalgatan 33
Tisdagar klockan 11-12:30

Har du kläder att skänka?

Vi tar emot allt som har med barn (kläder 44-170 cl, skor, leksaker, böcker) att göra dock inte stora saker som vagnar & sängar & bilbarnstolar.
Du kan lämna in dina saker dagtid i Kristinagården, Östra Storgatan 43 eller tisdagar under Barnprylhörnans öppettider.

Vid frågor kontakta

Helena Björkbrant