Barnprylhörnan

Här kan du handla kläder för en billig kostnad eller lämna in det som inte används längre. Vinsterna är många, både för den enskilda och miljön. Intäkterna går till kyrkans sociala arbete.

Vem som helst har möjlighet att skänka hela och rena kläder samt barnprylar som böcker och leksaker till Svenska kyrkan Jönköping.  Allt kommer till användning, antingen via försäljning eller så skänks det vidare.

Barnprylmarknadens intäkter går oavkortat till Svenska kyrkans hjälparbete i Jönköping. Sedan starten 2011 har över en miljon kronor samlats in och förmedlats. Församlingens diakoner har kontakt med behövande och ser till att pengarna kommer fram.

Behoven är många för att försöka att få vardagen att gå ihop. Då kan dessa medel vara en stor hjälp. Det kan vara allt från att få hjälp med att köpa mediciner, mat, läkarbesök och glasögon. Pengarna går även till hjälp vid jul med julklappar och på sommaren med lägervistelser för barn och föräldrar. Vi skänker även bland annat barnkläder till behövande.

barnprylhörnan

Öppet torsdagar klockan 14-16 och 17.30-19

Ulfsparregården, Kanalgatan 33

Har du något att skänka?

Vi tar emot allt som har med barn att göra, så som kläder 44-170 cl, skor, leksaker och böcker.  Vi kan däremot inte ta emot stora saker som sängar eller bilbarnstolar.
Du kan lämna in dina saker dagtid i Kristinagården, Östra Storgatan 43 eller under Barnprylhörnans öppettider.

Vid frågor kontakta

Helena Björkbrant