Kyrkoråd och utskotten

Kyrkorådet är församlingens styrelse, samt beredande och verkställande organ under kyrkofullmäktige. Under kyrkorådet finns utskott.

De har det övergripande ansvaret för att församlingen fullgör sin grundläggande uppgift, att församlingen har en ändmålsenlig organisation samt förvaltningen av församlingens angelägenheter.

Kyrkorådet ansvarar även för församlingens kyrkogårds- och begravningsverksamhet, dess fastigheter och anställda. Kyrkorådet har utsett tre utskott: arbetsutskott, församlingsutskott och kyrkogårdsutskott.