Jönköpings församling Besöksadress: Svenska kyrkan Jönköping, Kapellgatan 8, 55317 Jönköping Postadress: Svenska kyrkan Jönköping, Östra Storgatan 45, 55321 Jönköping Telefon:+46(36)303500 E-post till Jönköpings församling

Lediga jobb

Vill du bidra till Svenska kyrkan Jönköpings arbete med att skapa synliga, attraktiva och öppna mötesplatser där var och en som bor eller vistas här kan möta sig själv, möta andra och möta Gud? Här publicerar vi annonser för lediga tjänster.

Vi är en brokig skara medarbetare med olika bakgrunder och intressen. Att arbeta i vår organisation innebär ofta arbete med människor på många olika sätt och att arbeta för något man tror på. En del brinner för att möta människor i utsatthet eller trimma perfekta gräskanter på kyrkogården, andra för att skapa predikan. Här kan du läsa mer och hitta våra lediga tjänster.

Lediga tjänster i Svenska kyrkan Jönköping

Som församlingshemsvärd/kyrkvaktmästare är du församlingens ansikte utåt. Du möter människor i livets alla skeden och deltar i ansvaret för det dagliga arbetet i församlingshemmet.  Du ansvarar till viss del för gudstjänster, dop, vigsel och begravningar. Svenska kyrkan Jönköping söker nu dig som är praktiskt lagd, serviceinriktad och värderar bemötande högt.

Församlingshemsvärd/ kyrkvaktmästare

Som församlingshemsvärd/kyrkvaktmästare är du församlingens ansikte utåt. Du möter människor i livets alla skeden och deltar i ansvaret för det dagliga arbetet i församlingshemmet. Du ansvarar till viss del för gudstjänster, dop, vigsel och begravningar. Svenska kyrkan Jönköping söker nu dig som är praktiskt lagd, serviceinriktad och värderar bemötande högt.

Som kyrkvaktmästare är du både ansiktet utåt i mötet med människor i livets alla skeden och den som ansvarar för det praktiska arbetet i samband med gudstjänster, förrättningar, konserter och annan verksamhet. Nu finns ett heltidsvikariat som kyrkvaktmästare att söka i Sofia-Gräshagen.

Vikarierande kyrkvaktmästare

Tjänsten som diakon är en spännande möjlighet för dig som vill utveckla arbetet med att hjälpa människor i ekonomisk utsatthet genom att vägleda, vara röstbärare och ge själavårdande samtal. I samråd med beslutsattestant förvaltar du klokt fond och stiftelsemedel. Du har en självklar roll i gudstjänstfirandet.

Vill du arbeta som diakon hos oss?

Tjänsten som arbetsledande komminister är en spännande möjlighet för dig som vill planera och leda verksamhet tillsammans med den gudstjänstfirande församlingen, verksamhetsråd och medarbetare. Du ansvarar för såväl personal som arbetsmiljö. En viktig och central del i ditt arbete blir att leda och utveckla församlingens ambition med Sofiakyrkan som ett liturgiskt, teologiskt och pedagogiskt centrum. Samtidigt fungerar du som församlingspräst med alla sedvanliga arbetsuppgifter som gudstjänst, kyrklig handling med mera.

Vill du arbeta som arbetsledande komminister hos oss?

Hittar du inte någon tjänst som intresserar dig just nu? Då går det bra att skicka in en spontanansökan via HR-supporten.

Spontanansökan