Foto: Linda Mickelsson/IKON

Växthuset

Är du sjukskriven, arbetslös och känner att kraften tagit slut? Vill du finna balans i livet? Växthuset är ett friskvårdsprogram i Svenska kyrkan Jönköpings regi, i samverkan med vården och socialtjänsten, som riktar sig till personer med stressrelaterad ohälsa och utmattning.

Här får du känna gemenskap med andra i en liknande livssituation.

Genom Växthuset får du vara en del av en mindre grupp och dela erfarenheter, inspireras och utmanas i syftet att hitta en bra balans i livet.

Vi inbjuder till promenader, temasamtal  samt avslappning och närvaroträning för att bättre kunna hantera inre stress.

Under perioden träffas vi tisdagar och torsdagar varje vecka. Varje träff är fyra timmar och leds av erfarna grupprocessledare.

Du kan söka till Växthuset som privatperson, genom handläggare eller remiss från vårdenhet.

Programmet ges två gånger per år; vår och höst. Håll utkik här efter närmare information eller kontakta oss nedan.

Vid frågor kontakta

Linda Wennerholm

Diakon, Församlingsutvecklare

Vid anmälan kontakta

Kim Andersen

Församlingspedagog, Bymarkskyrkan

Mattias Nystrand

Diakon, Gräshagskyrkan, Universitetskyrkan

Mer om Mattias Nystrand

Nås på Facebook-chat onsdagar & fredagar kl 14-16

Här får jag vara Karoline utan varken titlar eller förpliktelser och det är så skönt. Vi kommer inte dit för att älta det som varit, utan får fokusera på det som är friskt mitt i det som nu är vårt liv. Vi vet att alla har varit med om samma saker på olika sätt. Vi möts där, på riktigt.

Karoline Lundén