Foto: Linda Mickelsson/IKON

Växthuset

Är du sjukskriven, arbetslös och känner att kraften tagit slut? Vill du finna balans i livet? Växthuset är ett friskvårdsprogram i Svenska kyrkan Jönköpings regi, i samverkan med vården och socialtjänsten, som riktar sig till personer med stressrelaterad ohälsa och utmattning.

Här får du känna gemenskap med andra i en liknande livssituation.

Genom Växthuset får du vara en del av en mindre grupp och dela erfarenheter, inspireras och utmanas i syftet att hitta en bra balans i livet.

Vi inbjuder till promenader, temasamtal  samt avslappning och närvaroträning för att bättre kunna hantera inre stress.

Under perioden träffas vi tisdagar och torsdagar varje vecka. Varje träff är fyra timmar och leds av erfarna grupprocessledare.

Du kan söka till Växthuset som privatperson, genom handläggare eller remiss från vårdenhet.

Programmet ges två gånger per år; vår och höst.

Höstens program genomförs tisdagar klockan 9.00–13.00 (på Navet – Gamla Rådhuset, Hovrättstorget) och på torsdagar 12–16.00 genomförs kortare vandringar på olika platser.

förfarande

Sista anmälningsdag 13/8 fyll i intresseanmälan nedan.

Vi tar kontakt tas med dig som ansökt senast under vecka 33 för planering och samtal/intervju som genomförs under vecka 34 och 35. Om du blir antagen till friskvårdsprogrammet, så startar det tisdag vecka 36 och pågår fram till vecka 49.

Vid frågor kontakta

Linda Wennerholm

Arbetsledande diakon, Diakon

Vid anmälan kontakta

Kim Andersen

Församlingsassinstent, Bymarkskyrkan

Mer om Kim Andersen

församlingsassistent

Mattias Nystrand

Diakon, Gräshagskyrkan

Mer om Mattias Nystrand

Nås på Facebook-chat onsdagar & fredagar kl 14-16

Här får jag vara Karoline utan varken titlar eller förpliktelser och det är så skönt. Vi kommer inte dit för att älta det som varit, utan får fokusera på det som är friskt mitt i det som nu är vårt liv. Vi vet att alla har varit med om samma saker på olika sätt. Vi möts där, på riktigt.

Karoline Lundén