Maten på förskolan

I köket på förskolan finner ni vår kock som lagar all vår mat från grunden och bakar vårt bröd. För en mer hållbar jord strävar vi efter att köpa så mycket ekologiska varor som möjligt.

Våra värderingar inom köket

Matsedeln på förskolan planeras efter säsongens råvaror och innehåller.

• Fisk som är MSC märkta och fiskade eller odlade utifrån ett miljöperspektiv
  • Svenskt kött och svenska grönsaker, om möjligt närproducerat
  • Ekologisk eller närproducerad mjölk, fil, mjöl, havregryn, linser, bönor, bananer, bovete, te, kaffe, kakao och russin. Övriga varor efter tillgång och priser.

En gång i veckan serveras vegetariskt och fisk.

Våra inköp planeras så att mängden livsmedel som slängs minimeras. Vi arbetar systematiskt  för att minska antalet tillsatser och öka andelen KRAV certifierade råvaror. Våra förskolor är miljöcertifierade enligt Grön flagg vilket bland annat innebär att vi källsorterar och återvinner avfall.