Svenska kyrkan Jönköping Besöksadress: Svenska kyrkan Jönköping, Kapellgatan 8, 55317 Jönköping Postadress: Svenska kyrkan Jönköping, Östra Storgatan 45, 55321 Jönköping Telefon:+46(36)303500 E-post till Svenska kyrkan Jönköping

Maten på förskolan

Varje förskola har eget kök med egen kock som lagar all mat från grunden och bakar vårt bröd. För en mer hållbar jord strävar vi efter att köpa så mycket ekologiska varor som möjligt.

Här är våra värderingar inom matlagning och kokkonst:

• Vi köper enbart fiskar som är MSC märkta och fiskade eller odlade utifrån ett miljöperspektiv
  • Vi köper endast svenskt kött och svenska grönsaker. Om möjligt köper vi närproducerat
  • Matsedeln planeras efter säsongens råvaror
  • Vi serverar vegetariskt och fisk minst en gång per vecka
  • Inköpen planeras så att de livsmedel som slängs minimeras
  • Systematiskt arbete för att minska antalet tillsatser i maten
  • Systematiskt arbete för att öka andelen KRAV-certifierade råvaror
  • Vi källsorterar för återvinning

Vi serverar alltid ekologisk eller närproducerad mjölk, fil, mjöl, havregryn, linser, bönor, bananer, bovete, te, kaffe, kakao och russin. Övriga varor kanske inte alltid är ekologiska utan köps in efter tillgång och priser.