Jönköpings församling

Maten på förskolan

I köket på förskolan finner ni vår kock som lagar all vår mat från grunden och bakar vårt bröd. För en mer hållbar jord strävar vi efter att köpa så mycket ekologiska varor som möjligt.

Varje dag serverar våra kockar frukost, lunch och mellanmål.

Till frukost erbjuds gröt eller fil och hembakat bröd med flera pålägg och grönsaker.

Till lunch erbjuds en sund och variationsrik kost med många härliga smakupplevelser. Till varje lunch serveras flera olika sorters grönsaker, både varma och kalla. Vad sägs om färgglada grönsaker såsom smörkokta färska rödbetor, linser och bönor eller sallad med gurka och tomat? Varje vecka äter vi fisk en eller två gånger och vegetariskt en dag. Barnen på Storklockan, Storfjädern och Skatten får själva välja maten från vårt buffébord.

Till mellanmål äter vi oftast smörgås men ibland får vi även hemlagad äppelkräm eller en härlig pizzabulle. Varje förmiddag och efter lunch äter vi frukt.

Välkommen in i köket och känn dofterna!