Slottskapellet

Det sällsamt vackra kapellet från år1694 sägs vara en av Jönköpings äldsta träbyggnader. Fasaderna är klädda i ljusgrått och tackfallen är täckta av spån. Lokalen är invigd och klassas därför som kyrka.

Slottskapellet är ett populärt dop och bröllopskapell, men används ofta också vid begravning. Här finns plats för 100 personer.

Tillgänglighet
Trappa med ledstång samt rullstolsramp finns in i kapellet. Toalett (öppen på vardagar) i röda byggnaden norr om kapellet. Hörselslinga finns. Ingen tillgänglighetsparkering men det går att köra fram till kapellet.

Klicka på bilden så får de se Slottskapellets interiör.

Slottskapellet är en vigd lokal och räknas som kyrka Bild: Kicki Alm

Hitta till Slottskapellet