Redvägs församling

"Jesus sade: Följ med och se"

Bokmässa på Basta Kvarn

Bokmässa på Basta Kvarn, fredag 25 och lördag 26 september kl 11-18

Bokkmässan har varje år seminarier på en scen som Svenska Kyrkan håller i. Detta år blir seminarierna digitala och vi erbjuder en egen ”bokmässa” på Basta Kvarn.
Lyssna med oss på digitala föreläsningar, titta på bokutbudet från Nya Musik och ta en fika eller lunch ihop!
Välkommen!

Vandringsgudstjänster hösten 2020

Under året har vi fått upp ögonen för vandringens möjligheter. Att fira gudstjänst gående ger möjlighet till enskild och gemensam reflektion, i samtal utmed vägen och i tystnad. Ordet får liv och Gud möter oss i varandra och i naturen vi vandrar i.

20 sep Start kl 10 vid Kronogården. Vi går tipsrundan på 2,5 km och det beräknas ta ca 2 timmar
18 okt Start kl 10 vid parkeringen vid Årås Kvarn. Vi går vildmarksleden som är 4 km. Det tar ca 3 timmar
22 nov Start kl 10 vid Knätte Kyrka. Vi går elljusspåret som är 3,5 km och det tar ca 2 tim
20 dec Start kl 18 vid Dalums Församlingshem. Vi går en ljusvandring runt samhället 1-2 km och det tar ca 1,5 tim. Den här gången blir det fika inomhus, i församlingshemmet.

För alla vandringsgudstjänster gäller att vi kommer tillbaks till det ställe som vi utgår ifrån och att var och en tar med sitt eget fika.

- Må din väg gå dig till mötes -

Bön i Kölaby

Välkommen till Kölaby församlingshem kl 9, varje onsdag framöver. Vi samlas och ber för vår församling, bygd och varandra.

Vi ber för det nya pastoratet

Välkommen till Blidsbergs Kyrka, varje tisdag, kl 8 med start 1 september,  för en enklare mässa, där vi tillsammans ber för det nya pastoratet

Vi promenerar tillsammans

Varje onsdag, tills vidare och så länge Coronapandemin drar över vår land, är du välkommen att följa med på promenad.

Varje onsdag kl 10, träffas vi även utanför Dalums församlingshem och går sedan en promenad runt samhället, kanske på någon av de så fint iordninggjorda lederna på Dalumsleden
Ingen föranmälan behövs, det är bara att dyka upp.

Onsdagar i Kölaby 0-100

Du som är mellan 0 och 100 år, är välkommen till våra träffar vid lekplatsen(intill idrottshallen) i Trädet mellan kl 15-17 på onsdagar.
Vi sjunger, leker, pratar och fikar tillsammans!

Kölingareds Cahmanorgel

Foto Torbjörn Kjellin

Under våren 2020 uppmärksammades Kölingareds berömda Cahmanorgel  lite extra, när Göteborgs Internationella Orgelakademi med Hans Davidsson i spetsen, besökte Kölingareds Kyrka och för att både spela på orgeln/spela in, samt intervjua både Daniel Darelli, en i rakt nedstigande led, ättling till Niclas Cahman, samt vår egen kantor Ann-Katrin Johansson.
Både P4 Radio Sjuhärad och SVT var på plats och resultatet sändes senare i Kulturnyheterna 25 april 2020.
För att titta på detta, kan du klicka här

Ni får scrolla ner till Del 5 av 10 för att hitta Kölingareds orgel

swishbetalning

Betalningssätt Kollekt

Redvägs församling erbjuder nu möjligheten att swisha in kollekten. Vårt swishnummer är 123 092 50 40. Numret är detsamma för alla kyrkorna. Kollektperioden är torsdag - onsdag. Ibland går vår kollekt till vår egen musikverksamhet och då är swishnumret
123 236 12 36.

GDPR

Svenska kyrkan välkomnar dataskyddsförordningen. Respekten för varje människas identitet är viktig för oss.
Vi vill vårda det förtroende som du som medlem eller anställd, förtroendevald och ideell medarbetare ger oss genom att hantera dina personuppgifter på ett tryggt och säkert sätt.
   För oss inom Svenska kyrkan är det viktigt att du ska känna dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Därför är vi öppna med hur vi hanterar dessa. Vi skyddar den information som du anförtror oss med , samt följer de lagar och regler som finns för att skydda din integritet.
Personuppgiftsbehandlingen regleras av EU:s dataskyddsförordningen, även kallad GDPR. Du har enligt dataskyddsförordningen till exempel rätt att få ett utdrag av dina personuppgifter samt information om hur vi behandlar dem.
Dina rättigheter
Du har enligt dataskyddsförordningen rätt att utan kostnad få ett utdrag av de personuppgifter som vi behandlar om dig samt information om hur vi behandlar dem, under förutsättning att du kan bevisa din identitet.
   Du har även rätt att begära rättelse eller komplettering av de personuppgifter som vi behandlar om dig. Under tiden vi kontrollerar om uppgifterna är korrekta kan du begära att behandlingen av dina personuppgifter begränsas, vilket innebär att de endast får lagras av oss tills vidare.
   Om du anser att vår behandling av dina personuppgifter är olagliga eller inte sker på ett korrekt sätt har du rätt att inge ett klagomål till Integritetsskyddsmyndigheten.
Vid frågor om vår behandling av dina personuppgifter kan du höra av dig till oss via mail redvags.forsamling@svenskakyrkan.se

Vårt dataskyddsombud, Sandra Frändås, nås på
sandra.frandas@svenskakyrkan.se