Södra Vings pastorat, Redvägs församling och Ulricehamns pastorat

Konfirmation handlar om tro, hopp och kärlek. Precis som livet. Vad är viktigt i ditt liv? Vad är kärlek och vänskap? Vad ger dig hopp och vad gör ont?
Vilket ansvar har vi för världen och varandra? Vad är en tro och vad kan den spela för roll? Vad eller vem är Gud egentligen? Flera miljarder människor har valt att tro på Jesus från Nasaret. Varför då?

För att vara konfirmand behöver du inte kalla dig kristen - bara du är nyfiken på livet och hur man kan tänka och tro. Du får chansen att upptäcka mer om dig själv och växa, inte bara på längden utan också som människa. Förhoppningen är att konfirmandtiden blir en viktig upplevelse att bära med sig resten av livet.

Foto: Christer Andersson

Läger
Under konfirmandtiden åker vi på två helgläger. Ett på hösten och ett på våren. Lägren kostar 100 kronor/dag (totalt 600 kronor). Det är den enda kostnaden under konfirmandtiden.

Under året går vi regelbundet i gudstjänst.

Dopet
Ordet konfirmation betyder bekräftelse. Svenska kyrkan tänker sig att den som konfirmerar sig bekräftar sitt dop. För att konfirmeras i Svenska kyrkan måste du vara döpt. Är du inte döpt kan du bli det under konfirmandtiden.

Välj den grupp som passar dig bäst!
På denna sida erbjuder vi flera olika alternativ för dig som konfirmand. Läs noga igenom de olika alternativen och välj det som passar dig bäst. Anmäl dig sedan i formuläret längre ner på sidan.