Vuxenkörer

Gospelkör, damkör, kyrkokörer, kör för daglediga - vad passar dig?

Timmele församling

Timmele kyrkokör

På grund av coronapandemin så övar inte kören som vanligt. Har du frågor så kontakta körledaren Emma Boehm, 0321-283 11

Ulricehamns församling

På grund av coronapandemin så är det inte vanliga övningar i körerna. Kontakta respektive körledare för mer information.

Korallen

Korallen är en blandad vuxenkör som i första hand sjunger i samband med gudstjänster i pastoratet. Kören sjunger främst på svenska och medverkar i några gudstjänster per termin.

När: Varannan onsdag 18.30-20.30
Var: Församlingsgården, Ulricehamn
Körledare: Emma Boehm, 0321-283 11

SHABACH GOSPEL CHOIR

Församlingens gospelkör är man välkommen att vara med i från 14 års ålder. Kören sjunger i huvudsak på engelska och sångerna lärs in och sjungs upp utan noter. Läs mer om Shabach Gospel Choir

När: Tisdagar 19.00-20.30
Var: Församlingsgården, Ulricehamn
För vem: Alla från 14 år och uppåt
Körledare: Mikael Ryde, 0321-283 14

Ulrica Vocalis

Ulrica Vocalis är pastoratets enda damkör. Kören har sedan starten på 1990-talet hunnit med de flesta musikstilar. Gospel och visor, jazz och klassiska verk som Vivaldis "Gloria" och Bachs "Magnificat" har varvats genom åren. De flesta i kören är rutinerade körsångare, så du som vill ha lite att bita i är varmt välkommen att vara med!

Ulrica Vocalis sjunger i Ulricehamnsbygdens kyrkor flera gånger per år och deltar också i pastoratssammanhang där alla församlingarnas körer medverkar.

När: Måndagar 18.30-20.30
Var: Ulricehamns kyrka
För vem: Damkör
Körledare: Ruth Lindholm, 0321-283 17

KAMMARKÖREN

Blandad kör från Ulricehamn som framför allt sjunger västerländsk konstmusik. Kören har ambitionen att hela tiden utvecklas, ha roligt, jobba tillsammans som ett lag och vara en plats där man kan hitta vänner för livet. Kammarkören har några konserter per år, sjunger ibland i kyrkans gudstjänst, har kördagar och åker på körresor.

När: Torsdagar 19.00-21.15
Var: Timmele församlingshem
För vem: Blandad vuxenkör
Körledare: Ruth Lindholm, 0321-283 17

Åsundens församling

BASALT

Kören utgår från Marbäck och är flitigt anlitad. BASALT sjunger i gudstjänster ibland och är givetvis ett självklart inslag vid musikgudstjänster och musikcaféer i Marbäck med omnejd. Sångerna är främst på svenska, men kören sjunger även sånger på andra språk.

När: Onsdagar 19.00-21.00

Finnekumla- och Tvärredskören

Gemensam kyrkokör för Tvärred och Finnekumla. Kören sjunger främst på svenska och medverkar vid ett flertal gudstjänster per termin. Några gånger har kören gemensamma framträdanden med Equmeniakyrkans kör. Övningarna  växlar mellan de båda orternas församlingshem.

När: Torsdagar 19.00-21.00
Var: Tvärreds församlingshem eller Finnekumla församlingshem
Körledare: Monica Johansson, 0321-283 15

Grönahögs kyrkokör

Kören utgår från Grönahög och sjunger främst sånger på svenska. Kören sjunger i samband med gudstjänst några gånger per termin. En viktig del av kören är det sociala. Givetvis är det även fika en sådan kväll.

När: Varannan tisdag 19.00-20.30
Var: Grönahögs församlingshem
Körledare: Mikael Ryde, 0321-283 14

Synkopen

Kören utgår från Marbäck och sjunger i samband med några gudstjänster per termin i Marbäck med omnejd. Sångerna är främst på svenska, men kören sjunger även sånger på andra språk.

När: Torsdagar 19.00-21.00

Sång på gång

Sång på gång utgår från Marbäck och är en kör för daglediga. Kören sjunger givetvis i gudstjänsten då och då, men anlitas också ibland för sång och musik i andra sammanhang i och utanför församlingen.

När: Torsdagar 10.00-12.00