Sommarhemmet Nabben

Sommarprogram 2024

Nabben är Ulricehamns EFS-förenings sommarhem och ligger i en glänta i skogen utanför Hökerum. Granne med kohagar och på gångavstånd till sjön Mogden och Vädersholms borgruin. Banvallen går strax norr om Nabben vilket gör det möjligt att göra ett enkelt stopp under cykelturen.

Nabben var från början ett torp under Kärr och användes som jaktstuga. Sedan 1969 är EFS Ulricehamnskrets (Numera EFS Brunnsnäs) ägare.

Sommarhemmet Nabben har lockat många besökare genom åren och under helgerna på sommaren är det musikgudstjänster med servering.

 Lägergård och uthyrning

Nabben är en fin lägergård för olika typer av läger och hajker. Där finns stora ytor för tält, aktiviteter och lägerbål. Här finns även ett vindskydd med eldstad.

Nabben är också en bra plats att vara på i samband med bröllop och högtidsdagar m.m. Det finns utrymme för över 100 platser vid långbordsdukning i logkyrkan.

Logen är indelad i två delar. Den södra delen är inredd som stor samlingslokal med sittplatser för närmare 150 personer. Den norra delen hyser ett stort och välutrustat kök och matplatser för knappt 50 personer. På övervåningen finns två salar med möjlighet till övernattning. För barnen finns ett klättertorn med rutschkana, gungor och gunghästar precis utanför logen.

Nabben är utrustad med utedass och separata tvättrum.

Sommarprogram 2024

 • Söndag 16 juni
  18:00 Toner till tröst och tanke
  Helen Wallgren och Anders Nilsson
 • Söndag 30 juni
  18:00 Visor om tro och vardag
  Lasse Siggelin
 • Söndag 7 juli
  18:00 Toner och tankar i sommartid
  Gullan och Bengt Merhamre
 • Söndag 4 augusti
  18:00 Sång och musikkväll
  Louise och Samuel Henning och Marie och Jonathan Klasson
 • Söndag 11 augusti
  18:00 Läsarsånger ur låtskatterna med countryröst
  Ronja Memselius, Huskvarna
 • Söndag 18 augusti
  18:00 En kväll med Curt och Rolands sånger
  Sångare och musiker från Ätradalen. Andreas Andersson, Samuel Fredén, Berne Joelsson, Sven-Åke Larsson, Jonas Lönnmyr, Mikael Sigfridsson och Peter Sigfridsson.

 

Samarrangemang med Sensus