Foto: Gustaf Hellsing

Sommarhemmet Nabben

Sommarprogram 2023

Nabben är Ulricehamns EFS-förenings sommarhem och ligger i en glänta i skogen utanför Hökerum. Granne med kohagar och på gångavstånd till sjön Mogden och Vädersholms borgruin. Banvallen går strax norr om Nabben vilket gör det möjligt att göra ett enkelt stopp under cykelturen.

Nabben var från början ett torp under Kärr och användes som jaktstuga. Sedan 1969 är EFS Ulricehamnskrets (Numera EFS Brunnsnäs) ägare.

Sommarhemmet Nabben har lockat många besökare genom åren och under helgerna på sommaren är det musikgudstjänster med servering.

 

Loppmarknad

Ingen loppmarknad 2023

Andra lördagen i augusti är det Nabbens kända loppmarknad, som hölls första gången 1971. Varje år besöks loppmarknaden av hundratals besökare och ett sextiotal frivilliga medarbetare hjälps åt för att klara arrangemanget. Det är auktion och försäljning av prylar av alla slag, samt lotterier och chokladhjul. Sakerna är sorterade och prismärkta. Det är också servering av våfflor, fika med kakor och smörgås, glass, korv med bröd och dricka. Behållningen från loppmarknaden går till Brunnsnäskyrkans verksamhet.

Prylar tas emot året om

Vill du skänka prylar till loppmarknaden mottages de tacksamt året om. Har du själv inte möjlighet att köra det skänkta till Nabben så ordnar loppmarknadsstaben med hämtning. Ring 070-6541548 eller 070-8808816.  Obs! Vi tar inte emot kläder.

 Lägergård och uthyrning

Nabben är en fin lägergård för olika typer av läger och hajker. Där finns stora ytor för tält, aktiviteter och lägerbål. Här finns även ett vindskydd med eldstad.

Nabben är också en bra plats att vara på i samband med bröllop och högtidsdagar m.m. Det finns utrymme för över 100 platser vid långbordsdukning i logkyrkan.

Logen är indelad i två delar. Den södra delen är inredd som stor samlingslokal med sittplatser för närmare 150 personer. Den norra delen hyser ett stort och välutrustat kök och matplatser för knappt 50 personer. På övervåningen finns två salar med möjlighet till övernattning. För barnen finns ett klättertorn med rutschkana, gungor och gunghästar precis utanför logen.

Nabben är utrustad med utedass och separata tvättrum.

Sommarprogram 2023

 • 11 juni kl. 18:00
  Sång och musik med Morgan Andersson, Lennart Johansson med flera.
 • 18 juni kl. 18:00
  Toner till tröst och tanke. Helena Wallgren och Anders Nilsson.
 • 2 juli kl. 18:00
  Sång och musik med Matilda Nybo.
 • 30 juli kl. 18:00
  Sjung och spela till Guds ära. Gullan och Bengt Merhamre.
 • 13 augusti kl. 18:00
  Sång och musik med familjen Sjölander.
 • 20 augusti kl. 18:00
  Playin´Prayers sjunger och berättar om Bob Dylan.

Samarrangemang med Sensus