Maten

Änglagårdens förskola strävar efter att, så långt det är möjligt, servera ekologisk och/eller närproducerad mat och att den lagas från grunden i förskolans kök.

Frukost

Till frukost serveras:
Måndag - Havregrynsgröt med mjölk
Tisdag - Mannagrynsgröt med mjölk
Onsdag - Havregrynsgröt med mjölk 
Torsdag - Mannagrynsgröt med mjölk
Fredag - Fil, mjölk, flingor och musli

Varje dag serveras hemgjord äpplemos och Änglagårdens egen sylt, gjord på trädgårdens frukter och bär. Brödet är oftast hembakt och serveras till ost, smör och prickekorv/skinka.

Lunch

Till lunch serveras:
Måndag - Köttfärsrätt
Tisdag - Korvrätt
Onsdag - Fiskrätt
Torsdag - Kyckling eller kötträtt
Fredag - Soppa med bröd och efterrätt

Till maten serveras potatis, pasta eller matvete samt grönsaker. Drycken består av mjölk eller vatten.

Två barn får varje dag under en veckas tid vara köksänglar. Att vara köksängel innebär att man får hjälpa till att duka borden och presentera maten.

För att tydliggöra kretsloppet arbetar förskolan med kompostering.