Församlingspedagog 100 %

Nyhet Publicerad Ändrad

Vi söker en församlingspedagog som kommer att ha sin huvudsakliga arbetsplats i den nybyggda kyrkan (2013) i centralorten Krokom där Rödöns församling bedriver merparten av sin barn- och ungdomsverksamhet.

Rödöns pastorat består av drygt 7500 kyrkotillhöriga, fyra församlingar och knappt 30 anställda.

I tjänsten ingår:

  • att ansvara för och delta i genomförandet av församlingens barnverksamhet.  
  • att vara en del av församlingens konfirmandarbetslag.
  • utveckling av samarbetet med skolorna i församlingen.
  • arbetsuppgifter i hela pastoratet.
  • att ha ett samordningsansvar för arbetet med barn i alla pastoratets fyra församlingar.
  • ett visst ansvar för församlingens webbsida och externa information.

Utbildning:

Vi söker dig som är utbildad församlingspedagog eller motsvarande. Du ska bidra med din pedagogiska kompetens på olika sätt inom verksamheten och vara en god tillgång för arbetslaget.

Personliga egenskaper:

Du ska vara medlem i Svenska kyrkan och vara trygg i din kristna tro. Pedagogisk, trygg, stabil, självständig, utåtriktad och vara en god social tillgång i arbetslaget. Du är duktig på att engagera andra medarbetare i fråga om mål och riktning för arbetet. Du är strukturerad, strategisk och med administrativ förmåga. Du har ett stort hjärta för barn och ungdomars intressen och lägger vikt vid att ta deras frågor och funderingar på allvar. Du tycker att det är roligt med läger, sång och musik. Vi ser gärna att du har musikalisk kompetens. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för tjänsten.

Övrigt

Körkort (B-behörighet) och bil är ett krav för tjänsten då vår verksamhet är geografiskt spridd

Helg- och kvällstjänstgöring ingår också då församlingen har konfirmationsläger, barnkörer i vissa gudstjänster och kvällsverksamhet. 

Tillträde: 1 september 2016 och tillsvidare.

Välkommen med din ansökan och cv senast den 23 maj till Rödöns församling, Box 120, 83522 Krokom eller rodons.pastorat@svenskakyrkan.se. Märk ansökan med ”Församlingspedagog”.