Svenska kyrkan i Krokom

Krokoms pastorat består av församlingarna i Alsen, Aspås, Föllingebygden, Näskott, Offerdal, Rödön och Ås.

Kyrkbladets förstasida för sommarnumret 2020

Kyrkbladet

Tidningen från Alsen, Aspås, Föllinge, Näskott, Offerdal, Rödön och Ås församlingar. Tidningen delas ut gratis till samtliga hushåll i Krokoms pastorat, fyra gånger per år.

Våra kyrkor ligger otroligt vackert i vår natur med en fantastisk utsikt.
Tävla genom att identifiera kyrkorna på bilderna.

Tävling: Gissa kyrkan

Våra kyrkor ligger otroligt vackert i vår natur med en fantastisk utsikt. Tävla genom att identifiera kyrkorna på bilderna.

Välkommen att ta del av sköna musikstunder i sommarkvällen. Vissa konserter behöver du boka för att få plats, några konserter kan du ta del av via livesändningar. Välkommen!

Musik i sommarkväll - sommaren 2020

Söndagen 7 juni 11:00 sänder vi gudstjänst

Radiogudstjänst från Jänsmässholmen

Söndagen 7 juni 11:00 sänder vi gudstjänst från Jänsmässholmens kapell. Delar av gudstjänsten firas på sydsamiska. Medtag egen kaffekorg. Medverkande: Sofia Strinnholm, Brent Johnson.

Konfirmationsläger på stiftsgården i Undersvik sommaren 2019

Konfirmand

En väg att växa på - också i sina värderingar och val. Anmälan öppnas 24 augusti 2020! Personlig inbjudan kommer till dig från din församling efter sommaren

Prenumerera på det digitala nyhetsbrevet som kommer direkt i din mobil, läsplatta eller dator. Vi kommer att göra extra utskick under Coronatiden när förändringar sker så snabbt.

Nyhetsbrevet direkt till dig!

Välkommen att samarbeta med oss i svenska kyrkan!

Vill du göra en insats för en medmänniska?

Är du mellan 18-69 år och vill hjälpa de som är isolerade under corona-pandemin? Välkommen att samarbeta med oss i svenska kyrkan!

Ring gärna om du vill prata...

Är du kanske är ensam eller orolig, behöver hjälp eller bara vill byta några ord med någon. I Krokoms pastorat är präster, diakoner och diakonisassistenter tillgängliga på telefon.

Krokoms pastorat följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och regeringens beslut. Här hittar du information om hur viruset påverkar gudstjänster och verksamhet i våra kyrkor.

Coronaviruset och Svenska kyrkan i Krokom

Våra kollegor i S:t Matteus församling har, tillsammans med ett par pensionärer, tagit fram fina råd och tips till dig som ska hålla dig hemma. Vi har länkat till sidan här.

Tips och råd till dig som ska hålla dig hemma

En podd från Pastorn & PT:n där Zara Watanen samtalar med Cecilia Melder som doktorerat inom existensiell hälsa. Vad behöver vi människor för att må bra? Hur kan vi hjälpa varandra att prata om det viktiga i livet?

Podd om existentiell hälsa med Cecilia Melder

Vi sänder ut andakter via Radio Krokom onsdagar 13:30-14:00 med repris söndag 11:00. Går också att lyssna på för alla som vill från webben.

Radio- och webbsändingar från Krokom

Barn och änglar hör nära ihop.

Barn och familj

I barn & familjearbetet vill vi påminna om Guds kärlek som grunden för vårt dop, hur Jesus mötte mänskor och hjälper oss att göra livet gott.

Välkommen till körsång, konserter och andra musikupplevelser. Som lyssnare och som sångare.

Musik

I slutet av oktober träffades präster, diakoner, musiker och lekmän för att lära sig mer om det sydsamiska språket och kyrkliga traditioner då Härnösands stift arrangerade en kurshelg med sydsamiskt språkbad.

Sydsamiskt språkbad i Hotagen

Blombukett

Minnesfonder i pastoratet

Vill du skicka en minnesgåva till någon du vill hedra minnet av? Här hittar du minnesfonderna i Krokoms pastorat.