Foto: Anders Gustafsson

Svenska kyrkan i Krokom

Krokoms pastorat består av församlingarna i Alsen, Aspås, Föllingebygden, Näskott, Offerdal, Rödön och Ås.

Digital Adventskonsert med smak av opera - Se den här!

♫ Adventskonsert med operasångarna Katarina Böhm och Johan Rydh. Mattias Böhm piano. Lyssna på Adventskonserten här. Vi firar också Hotagens kyrkas renovering med bön av kyrkoherde Hanna Pettersson. 

Adventsandakt med dockorna Julia & Alexander

Dockorna Julia och Alexander tar reda på varför vi firar advent. Bakom dockorna hittar du Lise Bergner och Jenny Aronsson som har lekt fram våra barnandakter.

Coronaviruset - aktuellt för Krokoms pastorat

Från onsdag 1 december inför vi nya restriktioner utifrån Folkhälsomyndighetens beslut om åtgärder för att motverka ökad smittspridning av covid-19. Här kan du läsa om vad som gäller.

Musik i Juletid

I år är du välkommen till kyrkan – vi får träffas och fira jul tillsammans igen. Välkommen till julens budskap i sång och ton.

Kyrkbladet

Tidningen från Alsen, Aspås, Föllinge, Näskott, Offerdal, Rödön och Ås församlingar. Tidningen delas ut gratis till samtliga hushåll i Krokoms pastorat, fyra gånger per år.

Svenska kyrkan ber det samiska folket om ursäkt

Med anledning av oförrätter som begåtts i historien ber Svenska kyrkan det samiska folket om ursäkt. Ursäkten är ett led i en längre tids försoningsarbete och kommer att framföras vid kyrkomötets högtidsgudstjänst i Uppsala domkyrka den 24 november. Under gudstjänsten vittnar bland andra Erik-Oscar Oscarsson, präst och forskare från Härnösand, och Julia Rensberg, ledamot i Samiska rådet i Svenska kyrkan, med rötter i västra Härjedalen.

Digitala sändningar i advent och jul

Vi sänder lokala sändningar från gudstjänster och julkonserter. Även barnandakter med Alexander och Julia. Kan ses från hemsidan och går att lyssna från Radio Krokom.

Hotagens kyrka nyrenoverad

Hotagens kyrka har fått ett ansiktslyft med ny puts, ny plåt under tornspiran och korset är förgyllt med skinande bladguld. – Det är en resa. Känns också lite vemodigt, man har byggt upp en relation här uppe, säger Torbjörn Winther.

Att vinna över ensamheten

Ensamhet är en känsla som väldigt många bär på, men som är svår att prata högt om. I föreläsningarna om att övervinna ensamheten får du höra psykolog Sara Ling som lotsar dig genom svåra teman där du också får verktyg att förändra din situation.

Digitala Video/Radioandakter - första Söndagen i månaden

I höst erbjuds digitala gudstjänster första söndagen i månaden. Du hittar sändningarna på hemsidan och i Radio Krokom.

Café Hopp

Är en plats för Dig!…. som vill träffa andra över en kopp kaffe eller lättare lunch. Välkommen att titta in ofta eller någon gång. Krokoms kyrka tisdagar & torsdagar 11:00-13:00.

Nominera till församlingsråd

Under november 2021 är det nomineringsmöten till församlingsråden i alla sju församlingar i Krokoms pastorat; Ås, Rödön, Aspås, Näskott, Alsen, Offerdal och Föllingebygden. Ladda ner blankett här.

Lediga tjänster

Lediga tjänster Svenska kyrkan i Krokoms pastorat

Digital gudstjänst i Allhelgonatid

Gudstjänsten kan ses från hemsidan och via Radio Krokom. Söndag 7/11 11:00. Går även att ses i efterhand.

Motorkonfirmander

Krokoms motorklubb tillsammans med Svenska kyrkan i Krokom tar initiativet till en gemensam satsning för ungdomar kring motorer & tro. Start 18 november 2021.

Dop

Kyrkan välkomnar alla som vill döpa sig och bli en del i Guds stora familj. Läs mer om dopet i våra församlingar i Krokoms pastorat.

Musik

Välkommen till körsång, konserter och andra musikupplevelser. Som lyssnare och som sångare.

Barn och änglar hör nära ihop.

Barn och familj

Ta del av vår barnverksamhet som startar upp vecka 36-38 och riktar sig till åldrarna 0-15 år. Våra aktiviteter ger fina möjligheter att träffa och lära känna andra föräldrar, vuxna, barn och ungdomar.

Ny Askgravlund invigs i Rönnöfors

Onsdag 15 september 18.30 inviger kontraktsprost Håkan Toresson askgravlunden. Nu går det bra att boka gravsättning av askor i lunden. Läs om tillkomsten av askgravlunden.

Säkra gravstenar

I Krokoms pastorat har man en gigantisk uppgift framför sig: provtrycka 11 000 gravstenar!

Bli medlem

Tack vare dig kan Krokoms pastorat erbjuda en mångfaldig verksamhet. Varje medlem behövs för att vi ska kunna fortsätta med vårt arbete. Vill du bli medlem? Anmäl dig här.

Konfirmand 21/22 - Anmälan är öppen!

En väg att växa på - också i sina värderingar och val. Personlig inbjudan kommer till dig från din församling.

Klockstapeln i Ås

Stig Nilsson från Kälom har arbetat med trä i hela sitt liv. För några år sedan fick han livets utmaning: Återskapa Ås gamla klockstapel från 1500-talet som inte längre finns kvar!

Kulturvård på våra kyrkogårdar

Kulturmiljöerna på våra kyrkogårdar är ett skötebarn. Vi är skyldiga att ha vård- och underhållsplaner för alla kyrkogårdar. Pastoratet har därför genomfört både trädinventering och kulturhistoriska inventeringar av alla gravvårdar på våra elva kyrkogårdar.

Kyrkans nätvandrare

Svenska kyrkan har nätvandrat sedan 2008 och möter varje vecka många unga personer för att samtala. Nätvandring innebär att försöka se, lyssna till, stötta och stärka unga via nätet.

Någon att prata med

...samtal, besöksgrupp.

Blombukett

Minnesfonder i pastoratet

Vill du skicka en minnesgåva till någon du vill hedra minnet av? Här hittar du minnesfonderna i Krokoms pastorat.

Orgelfasaden där organisten spelar

Lära dig spela orgel - instrumentens drottning!

Kyrkomusikerna i Krokoms pastorat erbjuder orgellektioner Öppet för dig som tycker om musik och skulle vilja prova på att spela. Inga förkunskapskrav.

Digital musikandakt - Lina Sandell

Pastoratets kantorer bjuder på ett finstämt program där vår älskade psalm- sångförfattare Lina Sandell porträtteras i sång och berättelser.

Nyhetsbrevet direkt till dig!

Prenumerera på det digitala nyhetsbrevet som kommer direkt i din mobil, läsplatta eller dator. Vi kommer att göra extra utskick under Coronatiden när förändringar sker så snabbt.

Tävlingen "Gissa kyrkan" avgjord

Vinnare av ett presentkort på Akademibokhandeln är Bengt Edlund från Ås – och vi säger Grattis! Var du inte med i tävlingen kan du vara med på snabbgenomgången via filmen.

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar, och det som sägs stannar mellan er. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.