Foto: Anders Gustafsson

Svenska kyrkan i Krokom

Krokoms pastorat består av församlingarna i Alsen, Aspås, Föllingebygden, Näskott, Offerdal, Rödön och Ås.

Helgens gudstjänster i Krokoms pastorat

Musik i sommarkväll - 2021

Välkommen att lyssna och ta in sommarens toner i våra kyrkor. Kyrkorna är rymliga men observera begränsning till 50 personer.

Kö för att rösta i kyrkovalet.

Kyrkovalet 2021

Söndag 19 september 2021 är det val i Svenska kyrkan. Alla medlemmar som är 16 år och äldre kan rösta om hur de vill att Svenska kyrkan ska styras.

Kyrkbladet

Tidningen från Alsen, Aspås, Föllinge, Näskott, Offerdal, Rödön och Ås församlingar. Tidningen delas ut gratis till samtliga hushåll i Krokoms pastorat, fyra gånger per år.

Konfirmationsläger på stiftsgården i Undersvik sommaren 2019

Konfirmand

En väg att växa på - också i sina värderingar och val. Personlig inbjudan kommer till dig från din församling. Anmälan öppnar 16/8 2021.

Klockstapeln vid Krokoms kyrka

Träffpunkt - Klockstapeln

Nu startar träffpunkten, träffar hela sommaren. Start tisdag 15/6 11:00.

Pilgrimsvandring för liten och stor

Bege dig ut i Guds natur och samla skatter för själen. 21/6, 24/6, 4/8, 18/8.

Dop

Kyrkan välkomnar alla som vill döpa sig och bli en del i Guds stora familj. Läs mer om dopet i våra församlingar i Krokoms pastorat.

Informationskväll om Lokalförsörjningsplanen

Krokoms pastorat gör just nu en omfattande översyn av sitt fastighetsinnehav, och skapar nya modeller för uppgiften att förvalta fastigheter och det gemensamma kulturarvet. Välkommen till öppen informationskväll torsdag 2/9 19:00 Krokoms kyrka.

Ny askgravlund i Rönnöfors

Vid tallarna på Rönnöfors kyrkogård har Rönnöforsborna nu fått sin önskade askgravlund. Calle Wahlström, församlingsherde berättar om pargrinden som blev en gravvård.

Bli medlem

Tack vare dig kan Krokoms pastorat erbjuda en mångfaldig verksamhet. Varje medlem behövs för att vi ska kunna fortsätta med vårt arbete. Vill du bli medlem? Anmäl dig här.

Föreläsning: Ensamhet

Välkommen att lyssna till Sara Ling, PTP-psykolog från Krokoms hälsocentral. Föreläsningen ger många verktyg och förståelse vad ensamhet är och hur vi kan bryta den.

Existentiell hälsa

Svenska kyrkan bjuder in till kvällar med olika fokus på existentiell hälsa. Livesändning med möjlighet till chat. Här kan du lyssna på föreläsningarna i efterhand.

Kulturvård på våra kyrkogårdar

Kulturmiljöerna på våra kyrkogårdar är ett skötebarn. Vi är skyldiga att ha vård- och underhållsplaner för alla kyrkogårdar. Pastoratet har därför genomfört både trädinventering och kulturhistoriska inventeringar av alla gravvårdar på våra elva kyrkogårdar.

Kyrkans nätvandrare

Svenska kyrkan har nätvandrat sedan 2008 och möter varje vecka många unga personer för att samtala. Nätvandring innebär att försöka se, lyssna till, stötta och stärka unga via nätet.

Någon att prata med

...samtal, besöksgrupp.

Blombukett

Minnesfonder i pastoratet

Vill du skicka en minnesgåva till någon du vill hedra minnet av? Här hittar du minnesfonderna i Krokoms pastorat.

Digital musikandakt - Lina Sandell

Pastoratets kantorer bjuder på ett finstämt program där vår älskade psalm- sångförfattare Lina Sandell porträtteras i sång och berättelser.

Musik

Välkommen till körsång, konserter och andra musikupplevelser. Som lyssnare och som sångare.

Orgelfasaden där organisten spelar

Lära dig spela orgel - instrumentens drottning!

Kyrkomusikerna i Krokoms pastorat erbjuder orgellektioner Öppet för dig som tycker om musik och skulle vilja prova på att spela. Inga förkunskapskrav.

Barn och änglar hör nära ihop.

Barn och familj

Ta del av vår barnverksamhet som startar upp vecka 36-38 och riktar sig till åldrarna 0-15 år. Våra aktiviteter ger fina möjligheter att träffa och lära känna andra föräldrar, vuxna, barn och ungdomar.

Nyhetsbrevet direkt till dig!

Prenumerera på det digitala nyhetsbrevet som kommer direkt i din mobil, läsplatta eller dator. Vi kommer att göra extra utskick under Coronatiden när förändringar sker så snabbt.

Tävlingen "Gissa kyrkan" avgjord

Vinnare av ett presentkort på Akademibokhandeln är Bengt Edlund från Ås – och vi säger Grattis! Var du inte med i tävlingen kan du vara med på snabbgenomgången via filmen.

Porträttbild på kvinnlig präst som håller en mobil mot örat.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar, och det som sägs stannar mellan er. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.