Svenska kyrkan i Krokom

Krokoms pastorat består av församlingarna i Alsen, Aspås, Föllingebygden, Näskott, Offerdal, Rödön och Ås.

Är du nyfiken och vill veta mer om kristen tro? Bibeln är studiematerialet och inga förkunskaper krävs. Krokoms kyrka, varannan tisdag med start 12/3

Bibelsamtal och bön - våren 2019

2 nr/år (sommar - jul), där emellan kommer... Månadsbladet!

Ny utgivning av Kyrkbladet

2 nr/år (sommar - jul), där emellan kommer... Månadsbladet!

Lördag 30 mars 20:00 Ås kyrka

Earth Hour-konsert i Ås

Konsert i levande ljus! Åskören, Anders & Suzanne Kronlund, Gunnar Stenmark, Elisabeth Grönlund. Lördag 30 mars 20:00 Ås kyrka

Sakral musik från Bach till våra dagar - musik som vill fånga mysteriet - musik som är himmelsnära. Rödöns kyrka, lördag 30/3 16:00 fri entré

Himmelsnära - Konsert med kören Octava

135 miljoner människor är i akut behov av humanitärt stöd. En siffra svår att förstå, men bakom den finns människor som fått sin trygghet sönderslagen av krig, våld och naturkatastrofer.

Samma Himmel – Samma rättigheter

Ät gott, dela gemenskap (slipp disken!)

Vardagsmiddag

Ät gott, dela gemenskap (slipp disken!) Kom som du är! - Liten som stor, ensam eller med släkt, grannar & vänner. Onsdag 3/4 Föllinge kyrka 17:00-19:00

Hanna Pettersson välkomnades som vikarierande kyrkoherde vid en gudstjänst i Rödöns kyrka som leddes av Thorsten Stjänrered.

Hanna vikarierar som kyrkoherde

Vill du skicka en minnesgåva till någon du vill hedra minnet av? Här hittar du minnesfonderna i Krokoms pastorat.

Minnesfonder i pastoratet

I barn & familjearbetet vill vi påminna om Guds kärlek som grunden för vårt dop, hur Jesus mötte mänskor och hjälper oss att göra livet gott.

Barn och familj

Var med och be tillsammans med andra. Öppen för den som vill vara med. Inga förkunskapskrav. Krokoms kyrka Tisdagar 12:30-12:50

Bön - hjärtats samtal med Gud

Välkommen till körsång, konserter och andra musikupplevelser. Som lyssnare och som sångare.

Musik

Bilder från festgudstjänsten i Ås kyrka när sångare och musiker från hela pastoratet tog ton tillsammans efter en hel dags inspiration med körpedagog Mattias Danielsson från Stockholm.

Mäktig körklang från pastoratets körer

I slutet av oktober träffades präster, diakoner, musiker och lekmän för att lära sig mer om det sydsamiska språket och kyrkliga traditioner då Härnösands stift arrangerade en kurshelg med sydsamiskt språkbad.

Sydsamiskt språkbad i Hotagen

Tidningen från Alsen, Aspås, Föllinge, Näskott, Offerdal, Rödön och Ås församlingar. Tidningen delas ut gratis till samtliga hushåll i Krokoms pastorat, två gånger per år.

Kyrkbladet

För dig som tycker om hantverk och vill göra skillnad för andra.

Handkraft

För dig som tycker om hantverk och vill göra skillnad för andra.

Kjell-Erik Jonasson är eldsjäl och programledare för Radio Krokom. Krokoms pastorat medverkar på fredag förmiddagar med helgens evenemangstips från kyrkan.

Radio Krokom

Här får du veta var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har. Du får också veta vart du ska vända dig om du har frågor kring Svenska kyrkans hantering av personuppgifter.

Så behandlar Svenska kyrkan dina personuppgifter

Du är välkommen att bli en del av Svenska kyrkan och vår gemenskap oavsett vem du är. Här finns det en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar kring dig själv. Men också för dig som vill engagera dig för rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör eller finna ro i en hektisk vardag.

Ditt medlemskap

Nu finns Krokoms pastorat med i ÖP/LT varje fredag!
Där hittar du veckans gudstjänster och mötesplatser.

Krokoms pastorat i ÖP/LT varje fredag!

Nu finns Krokoms pastorat med i ÖP/LT varje fredag! Där hittar du veckans gudstjänster och mötesplatser.

Gudstjänsterna i våra församlingar kommer från och med den 20 maj att firas enligt den nya kyrkohandboken. Lyssna på några smakprov från nyheterna.

Kyrkohandboken - vad är nytt?