Foto: Anders Gustafsson

Svenska kyrkan i Krokom

Krokoms pastorat består av församlingarna i Alsen, Aspås, Föllingebygden, Näskott, Offerdal, Rödön och Ås.

Aktuellt i pastoratet

En bebis i dopklänning med handen som sträcks fram.

Drop in-dop

Välkommen till drop in-dop lördag 16 mars 2024 i Krokoms kyrka. Vi har öppet mellan 10:00 och 16:00. Drop-in dop betyder att du inte behöver boka i förväg. Vi erbjuder en enkel och högtidlig dopgudstjänst. Kom som du är – själv eller med familj och vänner. Dopet är alltid gratis.

Hantverk med känsla

Häbret vid Rödöns kyrka får en välbehövlig upprustning och vård. Det är Erik Byström och Mattias Knutsson från Fura hantverk som byter syllen, fundamentet till Häbret. Se filmen om deras arbete.

Nu öppnar Café Hopp!

Café Hopp öppet för en ny termin. Öppettider: tisdag och torsdag, 11:00–13:00. Välkommen tillbaka!

Stor och liten

Öppet kyrkis i våra församlingar är en mötesplats för dig med barn där det ges möjlighet att träffa andra föräldrar som också är hemma med sina barn.

Radioandakter i Radio Krokom

Under våren 2024 sänder vi radioandakter i Radio Krokom, söndagar 11:00 (repris 21:00). Det går även att lyssna här på sidan.

Sportlovsaktiviteter under vecka 10

Publicerad:

Mängder av aktiviteter under sportlovet! Häng med!

Musikkväll med hjärta för Ukraina

Publicerad:

Föllinge kyrka, lördag 24 februari 18:00 Medverkande: Anna Lindmark sång, Olof Holmberg gitarr Ljuständning & bön om fred | Fika & gemenskap

Vårens Messy Church är här!

Publicerad:

Messy Church är gemenskap för alla åldrar, kreativt skapande, festlig gudstjänst som avslutas med enkel måltid. Ingen anmälan krävs. Här är vårens datum: 21, 28 frebruari, 11 mars, 6 maj.

Dop

Kyrkan välkomnar alla som vill döpa sig och bli en del i Guds stora familj. Läs mer om dopet i våra församlingar i Krokoms pastorat.

En brudgum trär vigselringen på sin blivande frus finger.

När du vill gifta dig - Vigsel

Att gifta sig i kyrkan hör ihop med traditionen. Vi firar flera andra av livets stora högtider där. Från livets början och till slut. Allt vävs samman: bygden, min egen historia, upplevelserna och drömmarna.

Någon tänder ett av ljusen vid en kista.

När någon dör - Begravning

När någon dör, finns det många frågor och mycket att ordna för. Ta hjälp av kyrkan när det gäller själaringning, tacksägelse, begravning och frågor om gravplats med mera. Församlingen vill inget hellre än att få vara ett stöd och ge tid för det svåra.

För dig som behöver samtalsstöd

Stöd, samtal och gemenskap

Behov av stöd kan uppstå i varje människas liv när hälsan och självkänslan sviktar, när nätverket brister eller kriser inträffar

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Animation där en person lutar sig fram och vinkar till en annan.

Första hjälpen vid sorg

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.

Dela lika och rädda liv

Var tionde människa i världen saknar sitt dagliga bröd trots att det finns tillräckligt med resurser för att alla ska kunna äta sig mätta. Du kan vara med och förändra det.

Läs mer och ge en gåva

Studiecirklar och kulturarrangemang sker i samverkan med Sensus.