Bild för Föllingebygdens församling, en pojke som målar, en kyrkdörr och en kyrkvaktmästare
Foto: Anders Gustafsson

Föllingebygdens församling

Föllingebygdens församling ligger i norra Jämtland. Bland verksamheterna hittar du flera barngrupper, konfirmander, körer för många åldrar. Här finns kyrkor i Föllinge, Hotagen, Laxsjö och ett kapell i Skärvången.

Barnverksamhet i Föllinge

Här hittar du samlad barnverksamhet för Föllingebygdens församling.

Närbild på medlemmar i en barnkör som sjunger i en kyrka.

Barnkören Solstrålarna i Föllinge

Barnkör, åk F-4, övar på tisdagar i Föllinge prästgård.

Mötesplats Föllinge

Dela lunch, gemenskap och andakt i Föllinge kyrka. Torsdagar udda veckor 13:00–15:00. Startar 29 september.

Allsång & kaffe

Välkommen, alla kan vara med. Inga förkunskaper mer än viljan att antingen sjunga, lyssna eller fika. Första träffen är 11 oktober kl 14:00–15:30, Föllinge kyrka.

Renovering av Hotagens kyrka

Renoveringen av Hotagens kyrka pågår för fullt. Just nu sker arbeten med att riva lös puts och rengöra fasader och kors.

Laxsjö blomsterfond - nytt bankgiro

Fr.o.m 2021-01-01 har Laxsjö blomsterfond nytt bankgiro. Det nya bankgirot är 747-8779

Sydsamiskt språkbad

Bilder från kursen "sydsamsikt språkbad" som avslutades med en mässa i Hotagens kyrka.

Föllingebygdens kyrkokör

Kören där musikglädjen värdesätts. Övning tisdagar 19:00–21:00.

Fonder i Föllingebygdens församling

Här finns information om Torstens Pålssons fond, Föllinge-Hotagens Brandförsäkringsbolags stiftelse samt Kjerstin och Olof Nilssons Donationsfond

Säkra gravstenar

I Krokoms pastorat har man en gigantisk uppgift framför sig: provtrycka 11 000 gravstenar!

Musik i sommarkväll - 2022

Ta in sommarens klanger i våra kyrkor. Här hittar du hela utbudet.

Blombukett

Minnesfonder i pastoratet

Vill du skicka en minnesgåva till någon du vill hedra minnet av? Här hittar du minnesfonderna i Krokoms pastorat.

En bebis i dopklänning med handen som sträcks fram.

Drop in-dop

Välkommen till drop in-dop lördag 15 oktober i Krokoms kyrka. Vi har öppet mellan klockan 10:00 och 16:00. Drop in-dop betyder att du inte behöver boka i förväg. Vi erbjuder en enkel och högtidlig dopgudstjänst. Kom som du är – själv eller med familj och vänner. Dopet är alltid gratis. Det är aldrig för sent att döpa sig.

Förtroendevalda

Svenska kyrkan är en öppen folkkyrka som styrs av folkvalda kyrkopolitiker tillsammans med biskopar, präster och diakoner.

Kyrkbladet

Tidningen från Alsen, Aspås, Föllinge, Näskott, Offerdal, Rödön och Ås församlingar. Tidningen delas ut gratis till samtliga hushåll i Krokoms pastorat, fyra gånger per år.

Kom & sjung-kören

Blandad kör för sångglada daglediga, där alla kan hänga med oavsett körvana. Vi träffas i Krokoms kyrka.

Föllingebygdens kyrkor och kapell

Hotagens kyrka

Hotagens kyrka från 1861 ligger på det vackra Kyrknäset omgivet av vatten på tre sidor.

Laxsjö kyrka

1884 stod Laxsjöns ståtliga stenkyrka klar. Den var uppförd av bygdens eget folk, som med arbete och material lämnat det största bidraget till detta storverk.