Kyrkogårdsförvaltningen
Välkommen att höra av dig till kyrkogårdsförvaltningen med frågor som rör begravningar, gravregister, skötsel av kyrkogårdar och övrigt som rör begravningsväsendet.
Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
Välkommen att höra av dig till kyrkogårdsförvaltningen med frågor som rör begravningar, gravregister, skötsel av kyrkogårdar och övrigt som rör begravningsväsendet.
Telefon- & besökstider:
Måndag, tisdag, torsdag 09:00-12:00
Telefon: 0640-171 00
Besöksadress
Expedition i Krokom
Strandv. 10 B, Krokom
Postadress: Strandvägen 10 B, 835 32 KROKOM
Kyrkogårdschef: Joachim Reineke, 0640-171 05
Adm assistent: Maria Agerberg, 0640-171 02
Pernilla Jontegård, 0645-101 85
Kyrkvaktmästarna för resp. församling och kyrkogård
Läs mer om Begravningsverksamhet
Med begravningsverksamhet menas alla de olika åtgärder som har direkt samband med förvaltningen av de allmänna begravningsplatserna. I vår organisation har pastoratet - och inte församlingarna - ansvaret för begravningsverksamheten, även om kyrkogårdarna finns lokalt i Krokoms pastorat.
Här hittar du alla blanketter som rör begravningsverksamheten.
I Krokoms pastorat erbjuder vi våra gravrättsinnehavare att beställa plantering av sommarblommor och höstljung samt vattning och rensning.
Att vara gravrättsinnehavare innebär både rättigheter och skyldigheter.
Med gravskick menas det sätt som den avlidne gravsätts på. Kyrkogårdsförvaltningen i Rödöns pastorat erbjuder askgravplats, minneslund, urnplats och traditionell gravplats.
Ansvaret för skötseln av kyrkogårdarna delas mellan kyrkogårdsförvaltningen och gravrättsinnehavarna.
Vi efterlyser gravrättsinnehavare till ett stort antal gravplatser på våra kyrkogårdar. Ser ni en sådan här skylt på en gravplats, så beror det på att kyrkogårdsförvaltningen saknar aktuell uppgift om gravrättsinnehavare.
När någon dör, finns det många frågor och mycket att ordna för. Ta hjälp av kyrkan när det gäller själaringning, tacksägelse, begravning och frågor om gravplats med mera. Församlingen vill inget hellre än att få vara ett stöd och ge tid för det svåra.
Använd den här möjligheten att hedra någon avliden genom en gåva som gör gott långt in i framtiden!
Det här är vår sökmotor för dig som letar information om en vän, släkting eller annan person som är avliden. GRAVAR.SE är även utmärkt för dig som t.ex. släktforskar då du får fram information om var den avlidne finns begravd samt information om andra släktingar inom samma gravplats.
En gravsten som bedöms som farlig måste temporärt åtgärdas av kyrkogårdsförvaltningen, till exempel genom att läggas ned. Men gravrättsinnehavaren har också ett ansvar.