När du vill gifta dig - Vigsel

Att gifta sig i kyrkan hör ihop med traditionen. Vi firar flera andra av livets stora högtider där. Från livets början och till slut. Allt vävs samman: bygden, min egen historia, upplevelserna och drömmarna.

Känslan av helhet och helighet finns så koncentrerat i kyrkorummet. Det som sker där bejakar trohet och sammanhållning. Just det man önskar så innerligt också för sitt förhållande. Musiken blir extra mäktig och hur man än vill beskriva sin tro, så är det naturligt att önska sej att också Gud ska välsigna det som känns så viktigt för en själv.

Det behöver inte vara frack och många gäster för det! Också det lilla bröllopet kan bli storartat i kyrkan. Det behövs bara två - utöver brudparet och prästen - som kan vittna om att båda sagt JA till varandra och att prästen sen förklarat paret som makar. Oavsett om det blir få eller många vigselgäster så finns det möjlighet att gratis få låna församlingens brudkrona till vigseln.

Mycket mer finns att läsa på Svenska kyrkans gemensamma hemsida!

Vigselgudstjänsten - hur är ordningen för den?

Psalmer för vigseln - vilka ska vi välja?

Bröllopsmusik - vad skulle du gilla?

Policy kring inspelad musik

Tänk på att ni behöver hindersprövning från Skatteverket.

Krokoms pastorat - sommartid

Telefontider (sommartider: 17/6-16/8)
Expedition tisdag, onsdag, torsdag  09:00-12:00
Telefon: 0640-171 00