Messy Church

En kväll i gemenskap för alla åldrar. Kreativt skapande, enkel gudstjänst som avslutas med Taco-måltid. Ås församlingsgård 13/11 & Krokoms kyrka 20/11 16:15-19:00

I Messy Church ryms alla åldrar. Bild: Anders Gustafsson

Vi börjar med anmälan och mellanmål. Därefter presenteras kvällens tema och vi startar olika “stationer” med pyssel. Pysslet har olika svårighet och alla hjälps åt.

Vi har en andakt där vi knyter ihop det hela med sång, drama, betraktelse och bön.

Bild: Anders Gustafsson

Klockan 18:00 äter vi Taco-middag och slutar alltid 19:00 och då kan man gå hem i lugn och ro utan att tänka på mat och disk. Förhoppningsvis har man fått något att fundera och prata om.

Så ta med dig familjen, grannen eller alla du känner för en bra kväll med “go” gemenskap. Ingen anmälan, det är bara att dropa in.

Målgrupp: Alla åldrar
Anmälan: Ingen anmälan krävs

höstens Messy church

Alltid 16:15-19:00 Onsdagar
Onsdag 18/9 Krokoms kyrka
Onsdag 13/11 (Obs ny tid)  Ås församlingsgård
Onsdag 20/11 Krokoms kyrka

Detta är Messy church

• Messy Church är ett begrepp och en form av gudstjänst som är hämtad från den Anglikanska kyrkan i England.
  • Messy church är en enklare form av gudstjänst för barn och vuxna som innehåller mycket kreativitet, givande och tagande samt generositet mellan åldrarna.
  • Den primära gruppen är församlingsbor (och andra) som vanligtvis inte går till kyrkan - som ett första steg.
  • Det skall vara en stunds välkomnande för alla att hälsa på varandra. Därefter är det en längre kreativ tid som utforskar temat som är bestämt. En kortare andakt med berättelse, bön, sånger, drama eller något annat. Avslutningsvis en härlig Taco-måltid.  Allt som allt skall det ta maximalt 2:45 timmar.
  • Det är roligt.
  • Det är för alla åldrar.