I sin avskedspredikan vädjade Mikael Sjödin till församlingarna att hålla fast vid evangeliet och se att det är genom Guds nåd vi är älskade.
Foto: Thorsten Stjärnered.

Tack Mikael - vi har gillat dej!

Nyhet Publicerad Ändrad

Samhörigheten kändes stor och sann, när det var dags för Mikael Sjödin att i egenskap av kyrkoherde i Rödöns pastorat leda sin sista gudstjänst i Rödöns kyrka.

Många varma tacktal framfördes. Med personliga vittnesbörd om den värme, vänskap och uppmärksamhet man känt i mötet med Mikael. Och med samma energi och eftertryck försäkrade Mikael tillbaka hur mycket alla mänskor han mött i pastoratet betytt för honom. Alla gladdes åt att prästparet Mikael och Helen Sjödin bor kvar Rödöns prästgård. 

I sin sista predikan som kyrkoherde lyfte Mikael fram hur viktig gemenskapen är för att utveckla församlingslivet. Vi är syskon till varandra och hör ihop genom blodsband tack vare Jesu död och uppståndelse.  Mikael vädjade till församlingarna att hålla fast vid evangeliet och alltid se att det är genom Guds nåd vi är älskade. 

Församlingar, kommun och enskilda hade hörsammat Mikaels vädjan att i stället för avskedsgåvor ge vänförsamlingen Kisingá i Tanzania stöd för att kunna hålla förskolor i avlägsna byar och ge barnen där en chans till att lära sig läsa, skriva och räkna. Och på den vägen bättre förbereda sig för livet

Rödökörens hyllning applåderades

Lova våran herde han ska sluta har han tänkt
Käre Mikael, vän med alla som han känt.
Duktig skådis, tänk på alla som han skrämt!
Ingmar Bergman skulle ha fått tag på dig.
Annan herre bjöd på smal och slingrig stig.
Glad spontan teaterapa - 
Omtänksam han älskar barnen
Allt ska hinnas
Optimist i varje läge
En ny kyrka byggde han
Mikael,du får inte glömma oss
när du byter till en ny kör
och en helt ny boss
Lycka till med Frösöborna - saknaden blir stor!