Härnösands stift Besöksadress: Universitetsbacken 1, 87131 Härnösand Postadress: Box 94, 87122 Härnösand Telefon: +46(611)25400 E-post till Härnösands stift Webbplats

Svenska kyrkan

Härnösands stift

Härnösands stift har till uppgift att genom främjande och tillsyn stödja stiftets 98 församlingar i deras uppdrag. Geografiskt omfattar stiftet landskapen Jämtland, Härjedalen, Medelpad och Ångermanland. Svenska kyrkan har tretton stift.

Svenska kyrkan lanserade den 25 april en ny webbplats med nytt utseende och nya moderna funktioner.

Välkommen till Härnösands stifts nya webbplats

Hitta kartor, föreningar, vandringar och mer information om pilgrimsvandring

Pilgrimsvandring

Hitta kartor, föreningar, vandringar och mer information om pilgrimsvandring

En bön om pånyttfödelse och tacksamhet.

Månadens bön april 2016

En bön om pånyttfödelse och tacksamhet.

Biskopen i Härnösands stift heter Eva Nordung Byström. Biskopen är stiftets högsta andliga ledare och har ett särskilt ansvar för präster och diakoner i regionen. Biskopen leder också arbetet i domkapitlet och stiftsstyrelsen. Dessutom har hon uppdrag för hela Svenska kyrkan.

Biskopen

I Härnösands stift finns 98 församlingar. Här hittar du en lista med länkar till deras webbplatser. Med mobilappen Kyrkguiden hittar du såväl församlingarnas gudstjänster som vägbeskrivningen dit.

Församlingar i Härnösands stift