Egendomsnämnden

Härnösands stifts egendomsnämnd förvaltar prästlönetillgångarna i stiftet. Tillgångarna finns dels i skog och annan fast egendom, dels i form av fonder, där pengar placeras när egendomar säljs.

Egendomsnämnden förvaltar skog och fonder

Tillgångarnas ursprung ligger långt tillbaka i tiden, då bönderna i en socken avdelade mark till prästens och byggnadernas underhåll. Förvaltningens syfte är att pastoraten ska få god avkastning från sina tillgångar, och därmed ett viktigt tillskott till den ekonomi som skapar förutsättningar för församlingslivet.

ledamöter

Sven-Erik Bodén (S), ordförande, Sollefteå