Retreat

På en retreat får du möjlighet att för några dagar leva i avskildhet och stillhet. Det är ett tillfälle för dig att hinna ifatt dig själv och reflektera över vad som är viktigt i livet.

Telefonen plingar, tv:n sänder dygnet runt och internet tar aldrig slut. För att orka behöver alla människor ibland bara ägna sig åt sig själva. På en retreat får du göra det, samtidigt som du får möjlighet att vara nära Gud.

Att vara på retreat är att ge sig själv tid. Jesus sökte sig ibland till platser för att i ensamhet vila och hämta kraft. Du kan göra samma sak. På retreaten står själen och andligheten i centrum. Större delen av tiden är du i tystnad. På så sätt får du en möjlighet att lyssna på dina egna tankar.

Telefonen plingar, tv:n sänder dygnet runt och internet tar aldrig slut.

En retreat ger dig också möjlighet att reflektera över din tro och upptäcka mer av vem Gud är. De retreater som anordnas inom Svenska kyrkan bygger på den kristna tron. Dagarna innehåller andakter, meditation och måltider. Mellan de gemensamma aktiviteterna ska det vara tyst och deltagarna får tid att fokusera på sig själv och sina tankar.