Kontakta oss

Vid stiftskansliet i Härnösand jobbar ett 50-tal personer med en mängd olika yrkeskompetenser. Direkt eller indirekt arbetar dessa med att stödja församlingarna. Här kan du söka kontaktuppgifter till personal som arbetar vid Härnösands stift.

Härnösands stift - kontaktuppgifter

Universitetsbacken 1, Härnösand

Box 94, 871 22 Härnösand

Telefon vx

0611-254 00 vx

8.00-12.00, 13.00-15.00 (månd-fred, tom 31 augusti)

harnosand.stift@svenskakyrkan.se

Administration och service

Kontaktuppgifter till administrativ personal vid Härnösands stiftskansli.

Biskop

Här hittar du kontaktuppgifter till biskopen och biskopens stab. Biskopen är stiftets högsta andliga ledare och har ett särskilt ansvar för präster och diakoner i regionen. Biskopen leder också arbetet i domkapitlet och stiftsstyrelsen.

Barn, ungdom, skola och konfirmand

Här hittar du personal som arbetar med frågor som rör barn, ungdom, skola och konfirmand. I arbetslaget ingår såväl teologisk som pedagogisk kompetens.

Dataskyddsombud

Den övergripande och viktigaste uppgiften för dataskyddsombudet är att övervaka att organisationen följer dataskyddsförordningen. Det innebär bland annat att samla in information om hur organisationen behandlar personuppgifter, kontrollera att organisationen följer bestämmelser och interna styrdokument och att informera och ge råd inom organisationen.

Egendomsförvaltningen

Kyrkans skog, jord och fonder går under namnet prästlönetillgångarna. Dessa förvaltas av egendomsförvaltningen. Här finns kontaktuppgifter till jägmästare och skogsvaktare i Härnösands stift.

Kontaktuppgifter till ekonomipersonal vid Härnösands stiftskansli.

Kommunikatörer

Pressekreterare, webbredaktör och kommunikativt stöd. De arbetar externt med kommunikation mot exempelvis journalister, men också internt på kansliet och inomkyrkligt med stöd till församlingarna i stiftet.

Kulturarv och byggnader

Svenska kyrkan ansvarar för en mängd byggnader. Många av dem av kulturhistoriskt värde. För att stötta församlingarna i vård och underhåll av byggnader finns vid Härnösands stift såväl byggnadsingenjör som stiftsantikvarie. Här hittar du kontaktuppgifter till dem.

Ledningsgruppen

Här hittar du kontaktuppgifter till ledningsgruppen. Deras främsta uppgifter är att samverka med biskopen och stiftets förtroendevalda samt leda och utveckla stiftskansliets verksamhet.

Miljö- och hållbarhetsfrågor

Hållbar utveckling handlar om hur vi lever och hur våra livsvillkor ser ut. Det handlar om oss människor och allt annat liv på jorden. En hållbar utveckling ska sträva efter att tillfredsställa dagens behov lokalt såväl som globalt utan att äventyra framtiden. Klimatförändringarna är inte en fråga som kan skjutas på framtiden – effekterna är kännbara redan idag. Härnösands stift har två personer som arbetar med miljö- och hållbarhetsfrågor.

Personalkonsulenter

Stöttar i personalfrågor såväl inom kansliet som gentemot församlingarna i stiftet.

Stiftsarkivarie

Stiftsarkivarien ger råd och stöd i arkiv- och dokumenthanteringsfrågor och ansvarar för att kansliets handlingar arkiveras enligt de lagar och bestämmelser som gäller för Svenska kyrkan. Här hittar du kontaktuppgifter till stiftsarkivarien.

Stiftsadjunkter

En stiftsadjunkt är en präst som arbetar med övergripande frågor vid Svenska kyrkans regionala nivå, stiftet.

Stiftsdiakoner

Diakoni är kyrkans sociala arbete. En stiftsdiakon jobbar med övergripande och samordnande frågor för att stötta det sociala arbetet i församlingarna. Här finns kontaktuppgifter till stiftsdiakonerna i Härnösand stift

Stiftsjurister

Som stiftsjurist arbetar man bland annat med rådgivning i juridik och tolkning av kyrkoordning både inom stiftsorganisationen och gentemot församlingar.

Stiftsmusiker

Musiken är en viktig del av kyrkan. Vi möter den i gudstjänst, körsång, musikcaféer, konserter, barnverksamhet. Musiker finns i alla församlingar. En stiftsmusiker har uppdraget att stötta med fortbildningsinsatser, rekryteringsfrågor och delta i gudstjänstutvecklingsarbetet. Här hittar du kontaktuppgifter till stiftsmusiker i Härnösands stift.

Stiftspedagoger

Undervisning är en av Svenska kyrkans fyra hörnstenar. Vid Härnösands stift finns pedagoger anställda för att stötta församlingarna i deras uppdrag genom utbildningar och inspiration.

Utredare

Härnösands stift har en utredare med särskilt ansvar för stiftets pastoratbildningsfrågor. Denne samverkar med församlingarna och leder processer som resulterar i underlag för stiftsstyrelsens pastoratbildningsbeslut.