Två män sitter och samtalar över en kopp kaffe.
Foto: Johannes Frandsen /Ikon

Församlingsstöd

Härnösands stift erbjuder församlingarnas förtroendevalda, ideella och anställda inspiration, resurser, utbildningar och verktyg inom en rad områden.

Nyhetsbrev

Är du medarbetare i församling? Missa inga nyheter! Prenumerera på Härnösands stifts nyhetsbrev och få senaste nytt direkt i din mejl.

Kurser och arrangemang

Välkommen att låta dig inspireras och utvecklas i din yrkesroll! Härnösands stift erbjuder en mängd olika kurser och arrangemang för dig som anställd, förtroendevald eller ideell medarbetare i någon av stiftets församlingar/pastorat.

Tre kollekthåvar står lutade mot en stenvägg.

Kollekter

Delandet hör till det kristna livets innersta kärna och därför är upptagandet av kollekt en viktig del i kyrkans gudstjänstfirande och någonting mer än att bara samla in pengar. Delandet, gemenskapen och den utgivande kärleken i gudstjänsten blir påtaglig och verklig i kollekten.

Ideellt arbete

Härnösands stift är en av huvudmännen bakom Ideellt forum, ett nätverk som syftar till att främja delaktighet och engagemang och där målsättningen är att synliggöra församlingens medlemmar som bärare av kyrkans uppdrag.