Få hjälp och stöd

Behöver du någon att prata med? I Svenska kyrkan finns utbildad personal som lyssnar och ger stöd och råd vid allt från sorg till relationsproblem. På den här sidan hittar du olika typer av stöd och kontaktuppgifter som du kan behöva.

Hos Svenska kyrkan kan du få stöd genom samtal med en präst eller diakon. De finns närvarande, lyssnar och delar det du vill prata om. Samtalsstödet hittar du i din församling, på sjukhus, universitet, i kriminalvården och Försvaret. Vi erbjuder också sorgegrupper och familjerådgivning.

Om du behöver prata med någon under natten kan du vända dig till Jourhavande präst som har telefonjour 21-06 alla dagar. Jourhavande präst når du även via chatt eller digitalt brev.

Svenska kyrkan har också en finsk telefonjour, Palveleva Puhelin, som är öppen varje kväll 21-24, och ett samiskt krisnätverk som tar emot samtal fredagar och söndagar 20-24.

Hitta din församling

Du kan enkelt hitta vilken församling du bor i genom att gå till sidan Sök församling och skriva in din adress.