Här kan du läsa alla nyheter och pressmeddelanden från Härnösands stift.

Prenumerera via RSS

Nystart för gudstjänster på pingstdagen

Publicerad

På pingstdagen tar Svenska kyrkan en ny kyrkohandbok i bruk. Den innebär nya möjligheter att fira gudstjänst med språk och musik som ligger nära människor i dag. – Den nya handboken ger utrymme för flexibilitet, för både det enkla och folkliga och det djupa och högtidliga, säger biskop Eva Nordung Byström, som medverkar i pingstdagens gudstjänst i Härnösands domkyrka.

Svenska kyrkan på landsbygdsriksdagen

Publicerad

PRESSMEDDELANDE | Härnösands stift deltar i landsbygdsriksdagen som detta år arrangeras i Örnsköldsvik och samlar representanter för organisationer och myndigheter från hela landet. – Svenska kyrkan har en viktig roll på landsbygden som en av få organisationer som är på plats även i små orter, säger Charlotta Ekelund, enhetschef på Härnösands stift.

Kontakta pressekreterare:

Kajsa Åslin