Härnösands stift

Härnösands stift söker ny stiftsmusiker

Härnösands stift söker tonsäker stiftsmusiker. Musiken spelar en viktig roll i Svenska kyrkan. I stiftet sjunger ungefär 5 500 personer i olika körer, och i kyrkorna hålls årligen över 1 000 musikgudstjänster och konserter. Vi söker nu en idérik stiftsmusiker som vill inspirera och bidra till att utveckla det kyrkomusikaliska arbetet i stiftets församlingar.

Arbetsbeskrivning

Som stiftsmusiker är din huvudsakliga uppgift att främja kyrkomusiken och utveckla dess roll i församlingslivet. Det innebär att du planerar och genomför fortbildningar för musiker och andra medarbetare i församlingarna. Arbetet sker i samverkan med bland andra Sensus studieförbund, Kyrkomusikernas riksförbund och Kyrkosångsförbundet. Under ditt ansvar ligger också att stimulera det orgelpedagogiska arbetet.

Härnösands stift kraftsamlar de kommande åren för en välkomnande och rekryterande miljö, och ditt uppdrag blir att tillsammans med kansliets medarbetare skapa intresse för det kyrkomusikaliska yrkesområdet. Du medverkar även i övriga gemensamma utvecklingsinsatser för stiftskansliet och ingår i kyrkomusikaliska arbetsgrupper på nationell nivå.

Vi söker dig som:

• har lägst kantorsexamen, bred musikkompetens och intresse för utveckling av musikverksamheten i församlingarna
  • är en god musikpedagog och har lätt att få kontakt med människor
  • har erfarenhet av församlingsarbete och god kännedom om Svenska kyrkan
  • kan föra musikens talan i olika sammanhang
  • är van att ta egna initiativ och att driva projekt i mål
  • har förmåga att arbeta strategiskt och strukturerat

Arbetet kräver körkort för bil eftersom resor i tjänsten förekommer, ibland med övernattning. Vi förutsätter att du är medlem i Svenska kyrkan.

Härnösands stift erbjuder dig

En trivsam miljö i nyrenoverade lokaler i centrala Härnösand, stimulerande arbetsuppgifter och flexibla arbetstider. Vi månar om din professionella utveckling och uppmuntrar olika slags kompetensutveckling. Som anställd inom Svenska kyrkan får du tjänstepension. Vi erbjuder även förmåner som årlig friskvårdspeng, en timme friskvård i veckan och tillgång till företagshälsovård.

Tjänsten är på heltid och anställningsformen är tillsvidare.
Tillträde sker efter överenskommelse.

Ansökan och kontaktpersoner

Din ansökan med CV vill vi ha till Härnösands stift
senast den 18 februari 2018.

Mer information om tjänsten lämnas av enhetschef Lena Holmberg Eriksson,
tel: 0611- 254 23.

Övrigt

Vi har gjort vårt val av rekryteringskanaler och avböjer vänligt men bestämt ytterligare erbjudanden.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas och sparas enligt arkiv- och personuppgiftslagen (PUL). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen och dina uppgifter sparas i två år i stiftets datasystem.

Härnösands stift är en del av Svenska kyrkan med uppdrag att främja och ha tillsyn över församlingslivet. Stiftet omfattar 98 församlingar i landskapen Jämtland, Härjedalen, Medelpad och Ångermanland. Stiftsorganisationen, med kansli i Härnösand, har cirka 50 medarbetare med en rad olika yrkeskompetenser.