Ljungby pastorat Besöksadress: Kyrkogatan 5, 34135 LJUNGBY Postadress: Box 4, 34121 LJUNGBY Telefon: +46(372)67100 E-post till Ljungby pastorat Webbplats

Svenska kyrkan

Livets skeden

Läs om dop, konfirmation, vigsel och begravning i Ljungby pastorat.

Det är en fantastisk händelse, fylld av förhoppningar och framtidstro. Svenska kyrkan erbjuder alla barn att döpas, att få del av Guds välsignelse och därmed också bli medlem i Svenska kyrkan.

Dopet

Konfirmation handlar om tro, hopp och kärlek. Det år du fyller 14 bjuder Svenska kyrkan in till konfirmation.

Konfirmation

Genom vigsel förenas man och kvinna i äktenskapet. Det är ett naturligt steg för två personer som älskar varandra och som vill leva tillsammans. De lovar varandra att i livslång trohet dela livets glädje och svårigheter.

Vigsel/bröllop

Är den avlidne medlem i Svenska kyrkan har du bland annat tillgång till kyrka, präst, kantor och vaktmästare vid begravningen. Begravningsgudstjänsten sker i den s k Svenska kyrkans ordning.

Begravning i Svenska kyrkan