Ljungby pastorat

Ljungby pastorat Besöksadress: Kyrkogatan 3, 34135 LJUNGBY Postadress: Box 4, 34121 LJUNGBY Telefon: +46(372)67100 E-post till Ljungby pastorat

Ljungby pastorat

Välkommen till gemenskap, tro och hopp i våra åtta församlingar; Ljungby, Ljungby Maria, Angelstad, Annerstad, Torpa, Lidhult, Odensjö och Vrå.

Är du en person med kompetens inom flera hantverksområden? Vill du ha ett roligt arbete med varierande arbetsuppgifter och eget ansvar? Då är detta jobb som fastighetsskötare något för dig.

Fastighetsskötare söks till Ljungby pastorat

Om ordet och sakramenten i församlingens och mitt
att få fördjupas och påminnas om några av kristendomens
grundpelare.

Nådens medel

Om ordet och sakramenten i församlingens och mitt personliga liv. Välkommen till fem korta undervisningspass i söndagsmässan i Mariakyrkan. Det är ett tillfälle att få fördjupas och påminnas om några av kristendomens grundpelare.

Välkommen till församlingsdag i Mariakyrkan 18 mars. Tillsammans med församlingens präst Mikael Löwegren vandrar vi genom Herrens bön.

”Herrens bön” — en vandring genom Fader vår/Vår Fader

Fastetid är fördjupningstid. Den så kallade Jesusbönen är lika enkel som slitstark. De korta orden fäster blicken och hjärtat vid den Gud som fäst sig vid människan: Herre Jesus Kristus, Guds Son, förbarma dig över mig. Årets studie- och samtalsgrupp i fastetid kommer att använda Per-Olof Sjögrens klassiska lilla bok Jesusbönen.

Jesusbönen

Välkommen till tre fördjupningskvällar om Martin Luther. Vem var han, var levde han och hur var hans tro?

I Luthers fotspår

Upptäck vad som händer i kyrkan under påskens alla dagar. Från sorg och stillhet till glädje och jubel! Från skärtorsdag till annandag påsk i Ljungby pastorats alla församlingar.

Genom död till liv med Jesus – välkommen att fira påskens gudstjänster i Ljungby pastorat

Följ med på en resa till Luthers hemland. Vi besöker bl a Wartburg, Wittenberg och Berlin.

Församlingsresa i Luthers fotspår

Är du fyllda 16 år och intresserad av att jobba hos oss i sommar? Under sommarmånaderna juni-juli-augusti behöver vi extra hjälp på våra kyrkogårdar.

Sommarjobba på kyrkogården

Den 17 september var det kyrkoval i Svenska kyrkan. Här hittar du valresultatet över landet för val till kyrkomöte, stiftsfullmäktige och kyrkofullmäktige.

Så gick det i kyrkovalet

Aktuellt från Ljungby pastorat

Prenumerera via RSS