Ljungby pastorat

Ljungby pastorat Besöksadress: Kyrkogatan 5, 34135 LJUNGBY Postadress: Box 4, 34121 LJUNGBY Telefon: +46(372)67100 E-post till Ljungby pastorat Webbplats

Ljungby pastorat

Välkommen till gemenskap, tro och hopp i våra åtta församlingar; Ljungby, Ljungby Maria, Angelstad, Annerstad, Torpa, Lidhult, Odensjö och Vrå.

Runt om i våra kyrkor bjuds det på musik i sommar.

Musik i sommarkväll

Runt om i våra kyrkor bjuds det på musik i sommar.

Var med på våra kyrkogårdsvandringar och lär känna några av de människor som vilar på våra kyrkogårdar. Vilka var de som bodde och levde här förr och vad gjorde de?

Kyrkogårdsvandringar

Gudstjänst i det fria och med naturen som rum.

Friluftsgudstjänster

Gudstjänst i det fria och med naturen som rum.

Upplev kulturhistoria, konst, andlighet och natur vid en enda plats i Ljungby. På Donationsgatan 2 är detta möjligt. Besök Begravningsmuseet, Annelundskyrkan och Skogskyrkogården i sommar.

En plats tre besök

Eftermiddagsresa för dig som tillhör någon av våra församlingar: Ljungby, Ljungby Maria, Angelstad, Annerstad, Torpa, Lidhult, Odensjö och Vrå.

Kyrkresa till Gällaryd

Ta en fika, umgås, lyssna, sjung och pyssla i Svenska kyrkans tält i Järnvägsparken under Ljungbydagarna 17–21 augusti. Passa också på att prata med Svenska kyrkans personal och förtroendevalda i församlingarna!

Ljungbydagarna

Delta i Ljungby pastorats välkomnande av kyrkoherde Christopher Meakin vid högmässan i Ljungby kyrka den 4 september kl 11.00 med efterföljande samkväm. Möjlighet finns att åka buss från landsbygden till Ljungby. Anmälan gäller för buss och samkväm.

Välkomnande av kyrkoherde Christopher Meakin söndagen den 4 september

Lidhultsdagen firas traditionsenligt i S:t Olofs kapell söndag den 11 september kl 14. Kom gärna i folkdräkt! Buss avgår från Lidhult.

Lidhultsdagen i S:t Olofs kapell, Tylösand

En ombyggnad av Ljungby församlingshem är nu påbörjad. Runt byggnaden är därför ett byggstaket uppsatt, se rödmarkering på bild. Innanför byggstaketet/avspärrningen får varken besökare, förtroendevalda eller personal vistas. Avspärrningen kommer att förändras under ombyggnationen. Kom därför ihåg att aldrig vistas innanför avspärrningen.

Ombyggnation av Ljungby församlingshem

Aktuellt från Ljungby pastorat