Foto: Ljungby pastorat

Ljungby pastorat

Välkommen till gemenskap, tro och hopp i våra åtta församlingar; Ljungby, Ljungby Maria, Angelstad, Annerstad, Torpa, Lidhult, Odensjö och Vrå.

KONFA24

K står för något gott. K står för kärlek, kristus och korset. K står för konfirmationen och i år är det dig vi vill möta. Du som är född 2009 kan nu anmäla dig till Konfa 24.

Musik i sommarkväll 2023

Under sommaren bjuds på musik vid många olika tillfällen i kyrkorna i Ljungby pastorat. Välkommen att lyssna.

Sommaröppet i Begravningsmuseet

Under sommaren håller Ljungby begravningsmuseum öppet. Varmt välkommen att besöka museet - där döden får ta plats.

Månadsblad

I Ljungby pastorats församlingar ges varje månad ut ett blad med information om församlingens verksamheter med mera.

Lidhultsdagen 2023 i S:t Olofs kapell, Tylösand

Lidhultsdagen firas traditionsenligt i S:t Olofs kapell söndag den 3 september kl 14. Buss avgår från Lidhult och Vrå. OBS! Föranmälan.

Kyrkogårdsvandringar sommaren 2023

Var med på pastoratets kyrkogårdsvandringar och lär känna några av de människor som vilar på kyrkogårdarna. Vilka var de som bodde och levde här förr och vad gjorde de?

Kyrkposten

Sommaren gör sitt intåg i detta nummer av Kyrkposten. Ta reda på vad som händer runt om i våra kyrkor och läs om Kjell Sundberg och hans nya konstverk i Angelstads sockenstuga.

Kyrkoherden har ordet

Vår kyrkoherde Axel Fors informerar och delger sina tankar.

Gud, vi ber för fred

Livets Gud, se vår oro. Vi ber för människorna i Ukraina. För alla som har makt att stoppa krig och förstörelse. För det Europa som är vårt hem. Du som alltid varit tillflykt i oro, nöd och krig, förbarma dig över din värld – också denna dag. Amen. Antje Jackelén, Ärkebiskop

Vi tänker på de krigsdrabbade

I krig finns inga vinnare! Situationen i Europa är just nu skakig. Vi tänker på och ber för de krigsdrabbade. Vi finns också här för dig som behöver stöd och tröst.

Lediga tjänster

Vi välkomnar goda idéer och ett glatt humör. Engagerade medarbetare, förtroendevalda och församlingsbor ser fram emot din ansökan.

En vuxen och ett barn står vid strandkanten och tittar ut över vattnet.

Kristen tro

Vill du veta mer om kristen tro? Här kan du läsa om vad Svenska kyrkan står för. Du kan också få näring till dina egna tankar om kristen tro.

Gemenskap och engagemang

Våra mötesplatser och aktiviteter är många för lika och olika människor, för liten och stor – utbudet är stort och du är välkommen att vara delaktig

Livets skeden

Läs om dop, konfirmation, vigsel och begravning i Ljungby pastorat.

Begravningsverksamhet

Ljungby kyrkogårdsförvaltning ansvarar för kyrkogårdarna i Ljungby, Angelstad, Annerstad, Torpa, Lidhult, Odensjö och Vrå.

Ge kollekt med mobilen

Swisha kollekt och betalningar i våra församlingar.

Sociala medier

Vi ska finnas #DärMänniskorFinns Här kan du läsa mera om våra satsningar på sociala medier. Kom gärna förbi. Våra sidor är öppna så det behövs ingen inloggning. Gilla och dela inlägg. Kommentera. Vi finns på nätet för din skull.

GDPR och Ljungby pastorat

Svenska kyrkan är Sveriges största medlemsorganisation och hanterar många personuppgifter. Det är viktigt, av både lagliga och etiska skäl, att Svenska kyrkan och Ljungby pastorat anpassar sig till och följer de krav som dataskyddsförordningen (GDPR) ställer.