Foto: Magnus Aronsson / Ikon

Ljungby pastorat

Välkommen till gemenskap, tro och hopp i våra åtta församlingar; Ljungby, Ljungby Maria, Angelstad, Annerstad, Torpa, Lidhult, Odensjö och Vrå.

Nödrop för Ukraina

Stöd de som drabbats av kriget.

Ge en gåva

Ljungbydagarna 2022

Under Ljungbydagarna den 15–22 augusti kommer du att kunna möta personal och förtroendevalda från Svenska kyrkan i folkvimlet. Passa på att stanna upp och prata med dem en stund om tro och liv. Det händer också saker i kyrkorna under veckan. Välkommen in i våra kyrkor även för egen andakt eller ljuständning.

KONFA23

Vill du upptäcka livets stora mysterium? Nu kan du anmäla dig till konfirmandläsning 2022-2023.

Sommarmusik 2022

I sommar bjuds på ett stort urval av musik i pastoratets kyrkor. Välkommen att vara med och lyssna!

Månadsblad

I flera av Ljungby pastorats församlingar ges varje månad ut ett blad med information om församlingens verksamheter med mera.

Gud, vi ber för fred

Livets Gud, se vår oro. Vi ber för människorna i Ukraina. För alla som har makt att stoppa krig och förstörelse. För det Europa som är vårt hem. Du som alltid varit tillflykt i oro, nöd och krig, förbarma dig över din värld – också denna dag. Amen. Antje Jackelén, Ärkebiskop

Vi tänker på de krigsdrabbade

I krig finns inga vinnare! Situationen i Europa är just nu skakig. Vi tänker på och ber för de krigsdrabbade. Vi finns också här för dig som behöver stöd och tröst.

Ansökan ur Stiftelsen Anna och Johan Larssons fond

Senast den 30 september 2022 går det att ansöka om medel från Stiftelsen Anna och Johan Larssons fond. De som kan söka stipendium är studerande efter 9:e läsåret till den gymnasiala utbildningen, universitets- och högskolestuderande. Medel kan i vissa sammanhang ges till behövande barn och äldre personer. Sökande skall bo eller komma från Odensjö församling.

Präst, 100%, till arbetet i våra landsbygdförsamlingar

Människor i kyrkorna invid sjön Bolmen längtar efter att du ska bli deras präst. På landsbygden i Ljungby pastorat finns ett rikt barn- och konfirmandarbete, en förväntan från vårt serviceboende, tre kyrkokörer och ett gudstjänstliv i alla våra kyrkor.

Kyrkposten

Vad händer i våra kyrkor i sommar? Vad har tåg och tro med varandra att göra och hur firas Annelundskyrkans 50 års jubileum? Ta reda på det i årets sommarnummer av Kyrkposten.

Kyrkoherden har ordet

Vår kyrkoherde Axel Fors informerar och delger sina tankar.

Gemenskap och engagemang

Våra mötesplatser och aktiviteter är många för lika och olika människor, för liten och stor – utbudet är stort och du är välkommen att vara delaktig

Livets skeden

Läs om dop, konfirmation, vigsel och begravning i Ljungby pastorat.

Begravningsverksamhet

Ljungby kyrkogårdsförvaltning ansvarar för kyrkogårdarna i Ljungby, Angelstad, Annerstad, Torpa, Lidhult, Odensjö och Vrå.

Ge kollekt med mobilen

Swisha kollekt och betalningar i våra församlingar.

Sociala medier

Vi ska finnas #DärMänniskorFinns Här kan du läsa mera om våra satsningar på sociala medier. Kom gärna förbi. Våra sidor är öppna så det behövs ingen inloggning. Gilla och dela inlägg. Kommentera. Vi finns på nätet för din skull.

GDPR och Ljungby pastorat

Svenska kyrkan är Sveriges största medlemsorganisation och hanterar många personuppgifter. Det är viktigt, av både lagliga och etiska skäl, att Svenska kyrkan och Ljungby pastorat anpassar sig till och följer de krav som dataskyddsförordningen (GDPR) ställer.