Ljungby pastorat

Ljungby pastorat Besöksadress: Kyrkogatan 5, 34135 LJUNGBY Postadress: Box 4, 34121 LJUNGBY Telefon: +46(372)67100 E-post till Ljungby pastorat Webbplats

Ljungby pastorat

Välkommen till gemenskap, tro och hopp i våra åtta församlingar; Ljungby, Ljungby Maria, Angelstad, Annerstad, Torpa, Lidhult, Odensjö och Vrå.

Söndagen den 4 september installerades Ljungby pastorats nya kyrkoherde Christopher Meakin. Han tillträdde sin tjänst den 1 september, men har varit anställd i pastoratet sedan maj. Han har därför lärt känna sina församlingar redan innan det officiella mottagandet. Ceremonin hölls i Ljungby kyrka där bland annat biskop Fredrik Modéus medverkade tillsammans med kontraktsprost Marcus Lejon.

Mottagning av pastoratets nya kyrkoherde

Hör Elisabet Lindow berätta om vuxenkatekumenatet, en vuxenväg till tro, Mikael Löwegren förklara vad reformationsminnet 2017 innebär och Christopher Meakin om hur försoning kan hjälpa oss att upptäcka en annan bild av Gud.

Tisdagsföreläsningar i höst i Mariakyrkan

Tryggve Mettinger, professor emeritus, föreläser om Skapelsen den 8 oktober och den 9 oktober predikar han i Lidhults kyrka.

Ekumenisk bibelhelg i Lidhult

Finns det plats för Gud i forskarnas universum? Torsdag den 6 oktober "I Begynnelsen var Big Bang" utgår Tryggve Mettinger från nutida astrofysik och frågar sig huruvida denna vetenskap ger utrymme åt Gud.

Temakvällar om världens tillkomst utifrån olika perspektiv med Tryggve Mettinger

En ombyggnad av Ljungby församlingshem pågår. Runt byggnaden är därför ett byggstaket uppsatt, se rödmarkering på bild. Innanför byggstaketet/avspärrningen får varken besökare, förtroendevalda eller personal vistas. Avspärrningen kommer att förändras under ombyggnationen. Kom därför ihåg att aldrig vistas innanför avspärrningen.

Ombyggnation av Ljungby församlingshem

Aktuellt från Ljungby pastorat