Livets skeden

Läs om dop, konfirmation, vigsel och begravning i Ljungby pastorat.

Dopet

Det är en fantastisk händelse, fylld av förhoppningar och framtidstro. Svenska kyrkan erbjuder alla barn att döpas, att få del av Guds välsignelse och därmed också bli medlem i Svenska kyrkan.

Konfirmationen

Konfirmationstiden ger oss en möjlighet att få diskutera och samtala kring de livsfrågor som vi bär på och sätta dem i relation till kristen tro. Vem är jag? Vad ska jag göra med mitt liv?

Vigsel/bröllop

Genom vigsel förenas två personer i äktenskapet. Det är ett naturligt steg för två personer som älskar varandra och som vill leva tillsammans. De lovar varandra att i livslång trohet dela livets glädje och svårigheter.

Begravning i Svenska kyrkan

Är den avlidne medlem i Svenska kyrkan har du bland annat tillgång till kyrka, präst, musiker och vaktmästare vid begravningen. Begravningsgudstjänsten sker i Svenska kyrkans ordning.