Begravningsverksamhet

Ljungby kyrkogårdsförvaltning ansvarar för kyrkogårdarna i Ljungby, Angelstad, Annerstad, Torpa, Lidhult, Odensjö och Vrå.

Stadgade gravstenar Ljungby gamla kyrkogård

Arbetet med att kontrollera och prova gravstenar på Ljungby gamla kyrkogård pågår under 2018-2019. Kyrkonämnden har beslutat att följa Centrala gravvårdskommitténs, CGK:s, riktlinjer gällande montering, provning och åtgärder för att uppfylla de arbetsmiljökrav som gäller.

Observera! Rör ej gravstenar på grund av att:

• Det finns gravstenar som är kontrollerade men inte godkända
  • Gravsten kan skadas och skada dig vid oaktsam hantering
  • Risk för tippande gravstenar.

Töm bilen på värdesaker

Det händer att oärliga människor spanar och gör inbrott i parkerade personbilar på våra kyrkogårdar och det är svårt att skydda sig från. Besökande uppmanas att tömma bilen på värdesaker annars kan tjuven göra det.

Följ oss på instagram

Kontakta Kyrkogårdsförvaltningen

0372-671 40, vardagar kl 10-12

Skogskyrkogården, Donationsgatan, 341 35 Ljungby

Leveransadress

Annelundsvägen 9, 341 34 Ljungby

Box 4, 341 21 Ljungby

ljungby.kyrkogardsforvaltning@svenskakyrkan.se

Kyrkogårdschef: Bernt Fridh, telefon 0372-671 31

Bitr. kyrkogårdschef: Josefine Pettersson, telefon 0372-671 61

Gravboksadministration och arbetsledning i Ljungby: Jan-Olof Karlsson, telefon 0372-671 41

Gravboksadministration: Anette Skogelind, telefon 0372-671 86

Angelstad, Annerstad och Torpa församling: Förman Jörgen Linnér, telefon 0372-671 16

Lidhult, Odensjö och Vrå församling: Förman Johnny Johansson, telefon 0372-671 87

Bild: Maria Svensk/IKON

Etik och kvalitetsarbete

Kyrkogårdsförvaltningen arbetar kontinuerligt med etik och kvalité. För att säkerställa att arbetet utförs på ett etiskt ansvarsfullt sätt har verksamheten kvalitetssäkrats. Detta har skett genom kartläggning av arbetsmetoder och arbetsredskap genom hela processen, från att kistan anländer tills gravstenen står vid graven.

Etiska regler och kvalitetssäkring av begravningsverksamheten i Ljungby pastorat (pdf)

Kyrkogårdsförvaltningen väljer Fairtrade-märkt kaffe, te och socker

Kyrkogårdsförvaltningen väljer Fairtrade-märkta produkter och är på så sätt med och skapar förutsättningar så att odlare och anställda, med egen kraft, kan förbättra sina arbets- och levnadsförhållanden. Fairtrade är en oberoende certifiering med kriterier för ekonomisk, social och miljömässig hållbar utveckling i länder med utbredd fattigdom. Läs mer på fairtrade.se