Begravningsmuseet i Ljungby

Begravningsmuseet i Ljungby visar seder och bruk vid död och begravning under 1800- och 1900-talet. I små rumsmiljöer visas och berättas det om död och begravning under dessa två sekler.

Under 1800-talet och en bit in på 1900-talet var döden ständigt närvarande hos varje person. Och när den inträffade hjälptes man åt, grannar och släkt emellan, med allt som måste göras. Det var en blandning av praktiska nödvändigheter, kyrkliga seder och skrock som utgjorde basen för ceremonierna och ritualerna.

På Begravningsmuseet i Ljungby har du möjlighet att se och lära dig mer om hur det gick till. Museet håller öppet året runt för grupper som har förhandsbokat en guidad tur. Sommartid är det allmänna öppettider.