Sven Ljungbergs konst

En guide över Sven Ljungbergs konst hos Svenska kyrkan i Ljungby.

I Ljungbys två församlingar, Ljungby församling och Ljungby Maria församling, har konstnären och ljungbysonen Sven Ljungberg satt sin signatur på väggmålningar och tavlor i kyrkor, församlingshem och begravningsmuseum. Tekniken varierar; mosaik, al fresco, olja och träsnitt.

De olika konstverken har tillkommit både på uppdrag från Svenska kyrkan och på eget initiativ av Sven Ljungberg. På kommande sidor tar vi med dig som läsare genom de olika rum där Sven Ljungbergs konst finns representerad.