Vrå kyrkstuga

Vrå kyrkstuga är en relativt ny byggnad belägen nära kyrkan.

Kyrkstugan byggdes år 1991-92 efter ritningsförslag från Jarl Gummesson. Fram tills dess hade Vrå församling ingen egen samlingslokal. Därför byggdes kyrkstugan med en del för vaktmästarutrymmen och en del för allmänna lokaler. En kommitté valde ut inredningen och år 1992 kunde kyrkstugan tas i bruk.

De allmänna lokalerna består av ett stort rum, med plats för 35 personer, samt kök och toaletter. Lokalerna är tillgängliga med rullstol.

Möjlighet finns att hyra kyrkstugan för dopkalas, konfirmationskalas, bröllopsfest eller minnesstund samt vid andra högtidsdagar eller aktiviteter.

Bra att veta

• För dig som är kyrkotillhörig i någon av Ljungby pastorats församlingar finns möjlighet att kostnadsfritt låna lokaler för samkväm i samband med dop, konfirmation och vigsel. Detta gäller även vid begravning som sker i Svenska kyrkans eller annan kristen ordning.
    Lokalerna upplåts kostnadsfritt den dag som dopet, konfirmationen, vigseln eller begravningen sker.
  • Vid annan uthyrning än ovanstående gäller full hyra. För aktuella priser kontakta pastorsexpeditionen.
  • Behöver du teknisk utrustning när du hyr, kom ihåg att anmäla det i god tid. Gärna i samband med din bokning.
  • Dukar, servetter och ljus ingår ej i hyran.
  • I alla lokaler inom Ljungby pastorat gäller förbud mot tobaksrökning samt servering och förtäring av alkoholhaltiga drycker. Husdjur får ej vistas i lokalen.
  • Lokalen skall återlämnas i samma skick som den mottogs.
  • Har du bestämt dig för att hyra gäller tillgång till lokalen enligt de tider du valt att hyra. Förberedelser och efterarbete så som dukning, smyckning, disk och städning skall hinnas med inom den tiden.

Innan du hyr någon av våra lokaler bör du läsa igenom våra ordningsregler.
Ordningsregler för lokaler.pdf

Allmänn information och tillgänglighet

Besöksadress: Vrå 4, 341 73 Lidhult
GPS: 56.733843, 13.453139

Byggnadsår: 1991-92

Kapacitet: 35 personer.

Tillgänglighet: Lokalerna är tillgängliga med rullstol.

Hörslinga: Saknas

Tillgänglighetsanpassad toalett: Ja

Parkering: Parkering med begränsat antal platser finns i anslutning till byggnaden samt längst med kyrkogårdsmuren.