Annerstads kyrkskola

Kyrkskolan i Annerstad är belägen nedanför kyrkan och har länge varit en mötesplats i Annerstad.

Kyrkskolan byggdes år 1868 och blev Annerstads första fasta skolbyggnad. Här bedrevs undervisning i nästan ett sekel fram till mitten av 1960-talet. Då var byggnaden uppdelad så att här fanns både skolsal, kommunalsal och lärarbostad.

Det var i början av 1970-talet som kyrkskolan förvärvades från kommunen och omvandlades till församlingshem med hjälp av insamlade medel och engagerade församlingsbor. Ovanvåningen inrymmer lokaler för verksamhet samt kök och toalett. Från köket finns mathiss till nedervåningen. På nedervåningen finns, förutom kapprum och toaletter, en större samlingssal och ett mindre rum. I samlingssalen får vistas 60 personer. Nedervåningen är tillgänglig med rullstol men byggnaden saknar hiss.

Möjlighet finns att hyra kyrkskolan för dopkalas, konfirmationskalas, bröllopsfest eller minnesstund samt vid andra högtidsdagar eller aktiviteter.

Bra att veta

• För dig som är kyrkotillhörig i någon av Ljungby pastorats församlingar finns möjlighet att kostnadsfritt låna lokaler för samkväm i samband med dop, konfirmation och vigsel. Detta gäller även vid begravning som sker i Svenska kyrkans eller annan kristen ordning.
    Lokalerna upplåts kostnadsfritt den dag som dopet, konfirmationen, vigseln eller begravningen sker.
  • Vid annan uthyrning än ovanstående gäller full hyra. För aktuella priser kontakta pastorsexpeditionen.
  • Behöver du teknisk utrustning när du hyr, kom ihåg att anmäla det i god tid. Gärna i samband med din bokning.
  • Dukar, servetter och ljus ingår ej i hyran.
  • Möjlighet finns att hyra linnedukar mot en kostnad.
  • I alla lokaler inom Ljungby pastorat gäller förbud mot tobaksrökning samt servering och förtäring av alkoholhaltiga drycker. Husdjur får ej vistas i lokalen.
  • Lokalen skall återlämnas i samma skick som den mottogs.
  • Har du bestämt dig för att hyra gäller tillgång till lokalen enligt de tider du valt att hyra. Förberedelser och efterarbete så som dukning, smyckning, disk och städning skall hinnas med inom den tiden.

Innan du hyr någon av våra lokaler bör du läsa igenom våra ordningsregler.
Ordningsregler för lokaler.pdf